Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Πενταετής συμφωνία με την κινεζική Yahua για την προμήθεια λιθίου

tags :
Tesla: Πενταετής συμφωνία με την κινεζική Yahua για την προμήθεια λιθίου
Εκτιμάται ότι η συνολική αξία του συμβολαίου κυμαίνεται μεταξύ 630-880 εκατ. δολαρίων για την περίοδο 2021-25
Ο κινεζικός βιομηχανικός όμιλος Yahua ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία για να προμηθεύει με υδροξείδιο του λιθίου για την παραγωγή μπαταριών την αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Tesla για τα πέντε επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020.
Η Yahua, που έχει την έδρα της στην επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις ποσότητες για τις οποίες δεσμεύτηκε, ωστόσο επίσημα έγγραφα δείχνουν ότι η συνολική αξία του συμβολαίου κυμαίνεται μεταξύ 630-880 εκατ. δολαρίων για την περίοδο 2021-25.

Παραγωγικό δυναμικό

Η Tesla, που άρχισε να παραδίδει τα πρώτα οχήματα που κατασκευάζονται στο τεράστιο εργοστάσιό της στη Σανγκάη τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, προμηθεύεται ήδη λίθιο – βασικό συστατικό των μπαταριών EV – από την κινεζική Ganfeng Lithium, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς λιθίου του κόσμου.
Τον Μάιο η Yahua έθεσε σε λειτουργία νέες εγκαταστάσεις, με παραγωγική ικανότητα υδροξειδίου του λιθίου 20.000 τόνων ετησίως, υπερδιπλασιάζοντας την προηγούμενη παραγωγική της ικανότητα, παρόλο που οι τιμές παρέμεναν στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια λόγω της υπερπροσφοράς και της μειωμένης ζήτησης λιθίου εξαιτίας της πανδημίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης