Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Να μην υπάρξει πρόωρη απόσυρση των δημοσιονομικών μέτρων

Georgieva (ΔΝΤ): Να μην υπάρξει πρόωρη απόσυρση των δημοσιονομικών μέτρων

Η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα επισήμανε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Kristalina Georgieva

Σχετικά Άρθρα

Νέα έκκληση στις κυβερνήσεις να μην αποσύρουν τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης απηύθυνε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Kristalina Georgieva, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.
«Οι χώρες δεν θα πρέπει να αποσύρουν πρόωρα τη δημοσιονομική στήριξη.
Θα πρέπει να ρυθμίσουν τα μέτρα ανάλογα με την πρόοδο στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης» σημείωσε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αναπτυσσόμενες χώρες

Πρόσθεσε εξάλλου, ότι η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όσον αφορά την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω της νέας αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων του Covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του Ταμείου έχει επανειλημμένως διαμηνύσει την ανάγκη διατήρησης των δημοσιονομικών μέτρων, προκειμένου να στηριχθεί η ασθμαίνουσα ανάκαμψη των πληττόμενων χωρών.
Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό της τάξης του 5,4% του ΑΕΠ το 2021, ενώ συνολικά για το 2020 – 2021 θα διαμορφωθεί σε επίπεδα κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τις προ-κορωνοϊού προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης