Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: 140 εμβολιασμοί κατά της covid το λεπτό, έχουν εμβολιαστεί 3,9 εκατ. Βρετανοί

Μ. Βρετανία: 140 εμβολιασμοί κατά της covid το λεπτό, έχουν εμβολιαστεί 3,9 εκατ. Βρετανοί
Από σήμερα 18/1 οι εμβολιασμοί σε ανθρώπους άνω των 70 ετών
Σχετικά Άρθρα

Τους εμβολιασμούς κατά της covid επιταχύνει η Μ. Βρετανία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τηρήσει τη δέσμευση του πρωθυπουργού Boris Johnson για τον εμβολιασμό περίπου 14 εκατομμυρίων Βρετανών έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 3,9 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ από σήμερα 18/1 αρχίζουν και οι εμβολιασμοί στα άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.
Ενδεικτικό είναι ότι πλέον η Μ. Βρετανία εμβολιάζει κατά μέσο όρο 140 ανθρώπους το λεπτό κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Nadhim Zahawi
«Πάει καλά, εμβολιάζουμε με την πρώτη ένεση κατά μέσον όρο 140 ανθρώπους το λεπτό, στην κυριολεξία. Αυτός είναι ο μέσος όρος, άρα κάποιες περιοχές τα πηγαίνουν και καλύτερα.
Αυτό θα το δείτε να βελτιώνεται καθώς ανοίγουμε περισσότερα μεγάλα κέντρα εμβολιασμού, 17 συνολικά αυτή την εβδομάδα και 50 ως το τέλος του μήνα.
Σήμερα σε κάποιες περιοχές όπου έχουν ήδη εμβολιάσει τους ανθρώπους άνω των 80 ετών, στέλνονται επιστολές στους άνω των 70 και σε αυτούς που είναι κλινικά εξαιρετικά ευάλωτοι» ανέφερε ο Βρετανός υπουργός, επισημαίνοντας ότι έως τα τέλη του μήνα, ο εμβολιασμός σε 24ωρη βάση θα αρχίσει πιλοτικά στο Λονδίνο.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι σε καταστήματα, μπορεί να μεταφερθούν ψηλά στον κατάλογο των πολιτών που θα εμβολιαστούν, μόλις λάβουν δόση του εμβολίου όλοι όσοι είναι άνω των 50 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης