Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το Σύστημα Υγείας, λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων Covid

Πορτογαλία: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το Σύστημα Υγείας, λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων Covid
«Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας πίεσης», δήλωσε η υπουργός Υγείας Marta Temido
Σχετικά Άρθρα

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Πορτογαλίας, καθώς τα νοσοκομεία στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μένουν με ταχύτατους ρυθμούς χωρίς κλίνες ΜΕΘ για τη θεραπεία ασθενών με Covid.
«Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας πίεσης», δήλωσε η υπουργός Υγείας Marta Temido μετά από επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο που αντιμετωπίζει προβλήματα.
«Υπάρχει ένα όριο και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό», δήλωσε όπως μεταδίδει το Reuters.

Δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος

Το Σύστημα Υγείας το οποίο πριν από την πανδημία είχε τον μικρότερο αριθμό κλινών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη, μπορεί να φιλοξενήσει έως 672 ασθενείς με Covid.
O αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ στα πορτογαλικά νοσοκομεία έφτασε τους 647 την Κυριακή 17/1.
Την ίδια ώρα εκτιμάται, πως ο αριθμός των ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία για Covid μπορεί να αυξηθεί δραματικές τις επόμενες μέρες.
Τρεις μέρες με εθνικό lockdown, η Πορτογαλία ανακοίνωσε 10.385 νέα κρούσματα και 152 θανάτους την Κυριακή (17/1), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό μολύνσεων σε 549.801 και τους νεκρούς στους 8.861.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο ourworldindata.org που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η Πορτογαλία είχε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη τις τελευταίες επτά ημέρες.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης