Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan ευχαριστεί τον Conte για την ιταλική στήριξη στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Erdogan ευχαριστεί τον Conte για την ιταλική στήριξη στην Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με τον Ιταλό πρωθυπουργό

Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διμερείς σχέσεις και η Λιβύη τέθηκαν επί τάπητος στην τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
Ο Erdogan και ο Conte συζήτησαν μέτρα για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των περιφερειακών εξελίξεων, ανέφερε η Άγκυρα.
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Erdogan είπε πως αποδίδει σημασία στις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ρώμης και όταν το επιτρέψει η πανδημία εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί η τρίτη διακυβερνητική σύνοδος κορυφής στην Τουρκία.

Ευγνωμοσύνη για την ιταλική στήριξη

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον Conte για την υποστήριξή του στην Τουρκία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Πιστεύω ότι η Ιταλία θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει μια στάση που βασίζεται στην κοινή λογική και τη δικαιοσύνη στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Όντας μέλη του ΝΑΤΟ η Τουρκία και η Ιταλία είναι δύο περιφερειακές δυνάμεις που έχουν κοινά συμφέροντα, ιστορία και αξίες στη λεκάνη της Μεσογείου», σημείωσε.
Ο Εrdogan είπε επίσης ότι θεωρεί χρήσιμη τη συνεργασία της Ιταλίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στη Λιβύη.
Η Άγκυρα και η Ρώμη υποστηρίζουν την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του πρωθυπουργού Fayez Sarraj στην Τρίπολη, γράφει η Daily Sabah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης