Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βοήθεια από την Εθνική Φρουρά για την επιτάχυνση των εμβολιασμών ζητά ο Biden

ΗΠΑ: Βοήθεια από την Εθνική Φρουρά για την επιτάχυνση των εμβολιασμών ζητά ο Biden
Θα επιταχυνθεί η διάθεση των εμβολίων από τα τοπικά φαρμακεία, ενώ θα κτιστούν κλινικές εμβολιασμού σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το σχέδιο της ομάδα Biden
Σχετικά Άρθρα

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης) και την Εθνική Φρουρά για την κατασκευή κλινικών εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με νέες λεπτομέρειες του σχεδίου εμβολιασμού Covid-19 που δημοσιοποίησε η ομάδα μετάβασης την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 και κατέγραψε σε δημοσίευμά του το CNBC.

Φαρμακεία

Η διοίκηση του θα επιταχύνει τις προσπάθειες για τη διάθεση των εμβολίων σε τοπικά φαρμακεία σε όλες τις ΗΠΑ τα οποία θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι Αμερικανοί θα έχουν πρόσβαση σε δόσεις σε εγκαταστάσεις που απέχουν μόλις λίγα μίλια από το σπίτι τους, σύμφωνα με το σχέδιο.
 Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σώσουμε ζωές και να βάλουμε αυτήν την πανδημία πίσω μας και να επιστρέψουμε στη ζωή και τους αγαπημένους μας», δήλωσε ο Biden σε ομιλία του την Πέμπτη (16 Ιανουαρίου 2021).
«Δεν θα βγούμε από τη νύχτα και δεν μπορούμε να το κάνουμε ως ένα διχασμένο έθνος».
Οι αλυσίδες φαρμακείων και τα φαρμακεία έπρεπε να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο στη διανομή του εμβολίου καθώς η κυβέρνηση διευρύνει τον πληθυσμό που αναμένεται να εμβολιαστεί.

Διάθεση

Ωστόσο, η πιο αργός του αναμενόμενου ρυθμός διάθεσης των εμβολίων έχει προβληματίσει τις αλυσίδες των φαρμακείων.
Η Εθνική Ένωση Αλυσίδων Φαρμακείων κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να επιτρέψει στις πολιτείες να στέλνουν περισσότερες δόσεις απευθείας στα φαρμακεία, όπως συμβαίνει τα νοσοκομεία και τα τμήματα υγείας.
Η ομάδα υπολόγισε ότι τα φαρμακεία λιανικής της χώρας θα μπορούσαν να χορηγούν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κάθε μήνα, κάτι που θα ξεπερνούσε την δέσμευση της εισερχόμενης διοίκησης για 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς σε 100 ημέρες.

Αποτυχία

Έως την Παρασκευή στις 6 μ.μ. (ώρα ΗΠΑ) είχαν διανεμηθεί περισσότερες από 31,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στις ΗΠΑ, αλλά έχουν χορηγηθεί μόλις 12,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Εν τω μεταξύ, τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν τουλάχιστον 238.800 νέα κρούσματα Covid-19 και τουλάχιστον 3.310 θανάτους σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
«Παραμένουμε σε έναν πολύ σκοτεινό χειμώνα», δήλωσε ο Biden σε ομιλία την Παρασκευή 15 ιανουαρίου 2021.
«Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα είμαστε ακόμη πολύ πίσω από το φυσιολογικό.
Η ειλικρινής αλήθεια είναι αυτή:
Τα πράγματα θα χειροτερέψουν προτού γίνουν καλύτερα », είπε.
Αποκάλεσε το σχέδιο διάθεση εμβολίων στις ΗΠΑ «αποτυχημένο».
Σύμφωνα με το σχέδιo που κατατέθηκε ο Biden θα επικαλεστεί επίσης τον Νόμο για την Παραγωγή Αμυντικού Υλικού με στόχο τη «μεγιστοποίηση της παραγωγής εμβολίων και συνοδευτικού υλικού».
 
Παραγωγή

«Οι αλλαγές πολιτικής που πρόκειται να κάνουμε θα χρειαστούν χρόνο προκειμένου να αποτυπωθούν στα στατιστικά στοιχεία του Covid.
Δεν είναι μόνο στατιστικά στοιχεία, αλλά ζωές ανθρώπων», δήλωσε ο Biden την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.
Το σχέδιο αναφέρει ότι η πράξη θα αυξήσει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων γυάλινων φιαλιδίων, συρίγγων κ.λπ..
Θα αυξήσει επίσης τη δυνατότητα συσκευασίας των εμβολίων σε φιαλίδια.

Ομοσπονδιακά κέντρα

Στο πρώτο μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει 100 ομοσπονδιακά κέντρα σε ολόκληρη την επικράτεια τα οποία θα εμβολιάσουν εκατομμύρια ανθρώπους.
«Και όπως ζήτησαν οι κυβερνήτες, η κυβέρνησή θα αποζημιώσει 100% τις πολιτείες όταν η Εθνική Φρουρά αναπτυχθεί για να συμμετάσχει στη μάχη κατά της πανδημίας», έγραψε η ομάδα μετάβασης.

Σχέδιο εμβολιασμού

Το σχέδιο του Biden θα ενθαρρύνει επίσης τις πολιτείες να διευρύνουν τον πληθυσμό προς εμβολιασμό πέραν από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς και συνολικά το υγειονομικό προσωπικό και να συμπεριλάβουν εργαζόμενους πρώτης γραμμής, όπως εκπαιδευτικούς, όσους παρέχουν υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, τους υπαλλήλους σε καταστήματα τροφίμων και όποιον είναι 65 ετών και άνω.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι σε αυτές τις ομάδες θα εμβολιαστούν αμέσως, καθώς ο εφοδιασμός είναι ανεπαρκής», έγραψε η ομάδα μετάβασης.
«Καθώς περισσότερα εμβόλια θα γίνονται διαθέσιμα, ο πληθυσμός που θα εμβολιάζεται θα αυξάνεται αντιστοίφως», σημειώνεται.

Παραπληροφόρηση

Ο Biden δήλωσε, επίσης ότι η σκοπεύει επίσης να ξεκινήσει μια δημόσια εκστρατεία ενημέρωσης για να «ξαναχτίσει η εμπιστοσύνη προς τους επίσημους κρατικούς φορείες», καθώς ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι δύσπιστοι για τη λήψη εμβολίου Covid-19.
«Θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν τι λέει η επιστήμη», κατέληξε.

www.bankingnews. gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης