Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Μην επενδύετε σε Bitcoins, μπορεί να χάσετε τα πάντα

UBS: Μην επενδύετε σε Bitcoins, μπορεί να χάσετε τα πάντα
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η UBS
Σχετικά Άρθρα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για τους αρχάριους στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων επενδυτές οι σημαντικότεροι διαχειριστές χαρτοφυλακίων στον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους και η ελβετική τράπεζα UBS Global Wealth Management.
«Μπορεί να χάσετε ό,τι έχετε και δεν έχετε».
Πέρα από τους ρυθμιστικούς κινδύνους και τον ανταγωνισμό των κεντρικών τραπεζών, δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσε να εμποδίσει τα χρήματά σας επενδύοντας σε bitcoins και άλλα ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα UBS Wealth.
Καθώς η Wall Street εφορμά στην αγορά των κρυπτονομισμάτων όπως ποτέ στο παρελθόν, η ελβετική τράπεζα αναφέρει ότι οι τιμές μπορεί να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα, ωστόσο η εν λόγω αγορά αντιμετωπίζει υπαρξιακούς κινδύνους.
«Κατά την άποψή μας, τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει τον μηδενισμό της αξίας των κρυπτονομισμάτων, στην περίπτωση που υπάρξει μια καλά σχεδιασμένη προσπάθεια έκδοσης ψηφιακών νομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες.
Το Netscape και το Myspace αποτελούν παραδείγματα εφαρμογών δικτύου που απολάμβαναν ευρεία δημοτικότητα αλλά τελικά εξαφανίστηκαν» υποστηρίζει η UBS.
620x-1.jpg
Με το Bitcoin να κατρακυλά στα 35.000 δολάρια, το διαβόητο για τη μεταβλητότητά του asset προκαλεί πολλή συζήτηση μεταξύ των μεγαλύτερων διαχειριστών κεφαλαίων στον κόσμο.
Θρυλικοί επενδυτές, όπως ο Paul Tudor Jones και Stan Druckenmiller έχουν εισέλθει στη βιομηχανία, συγκεντρώνοντας πολλά επικριτικά σχόλια και κατηγορίες για άσκηση ακραίας κερδοσκοπικής δραστηριότητας και χειραγώγηση της αγοράς.
Βραχυπρόθεσμα η αγορά κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να γνωρίσει νέα άνοδο.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, θα αντιμετωπίσει οξείς ρυθμιστικούς κινδύνους και απαγορεύσεις πωλήσεων συγκεκριμένων κρυπτο-παραγώγων συνδεδεμένων με τα ψηφιακά νομίσματα.
Όπως οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες, η UBS αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τα κρυπτονομίσματα, αναφέροντας πως πρόκειται για άλλη μία κερδοσκοπική φούσκα, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολα να προσδιοριστεί ένα fair value.
Από την άλλη, υπάρχουν επενδυτές που είναι πολύ φιλόδοξοι σε ό,τι αφορά τους στόχους που έχουν θέσει για το Bitcoin.
Πρόσφατα υπήρξαν αναφορές για το ότι η τιμή του θα μπορούσε να φτάσει τα 400.000 δολάρια.
Εσχάτως η JP Morgan έθεσε την τιμή στόχο στα 146.000 δολ. μακροπρόθεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, οι τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα πρέπει να είναι λελογισμένες, αλλιώς οι επενδυτές κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα, καταλήγει η UBS Wealth.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης