Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Να εξασφαλίσει αυτοτελώς η κυβέρνηση όλα τα πιστοποιημένα εμβόλια

Κουτσούμπας: Να εξασφαλίσει αυτοτελώς η κυβέρνηση όλα τα πιστοποιημένα εμβόλια
Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με επιστημονικά κριτήρια την πανδημία είπε ο κ.Κουτσούμπας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει αυτοτελώς όλα τα πιστοποιημένα εμβόλια διατύπωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε λόγο για μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα της μιας νόσου στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας.
Ο κ.Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αντιμετωπίζει την πανδημία με επιστημονικά κριτήρια, αλλά οι αποφάσεις της διαμορφώνονται αποκλειστικά με οικονομικά, επιχειρηματικά και πολιτικά κριτήρια.
«Η έλλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έγινε ακόμα πιο ορατή τους μήνες της πανδημίας όπου το σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου» είπε ο κ. Κουτσούμπας και αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις και τις διακοπές στις θεραπείες άλλων σοβαρών νόσων.
Ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους αργούς ρυθμούς του εμβολιασμού και άσκησε κριτική στην ΕΕ αλλά και την κυβέρνηση για το γεγονός ότι αποδέχτηκε τις ευρωπαϊκές νομικές δεσμεύσεις ώστε να μην μπορεί να εξασφαλίσει εμβόλια και με διμερείς συμφωνίες.

Απομονωμένοι στην ΕΕ

Ο κ.Κουτσούμπας εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Κομισιόν για το γεγονός ότι δεν δημοσιοποιεί τα συμβόλαια με τις φαρμακευτικές εταιρείες στο πλαίσιο της ρήτρας εμπιστευτικότητας και του εμπορικού απορρήτου.
«Η άρνηση δημοσιοποίησης των συμβάσεων σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα τροφοδοτεί όλες τις αντιεπιστημονικές και ανορθολογικές αντιλήψεις για τα εμβόλια ακόμα και αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις για φάρμακα και εμβόλια» είπε ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση «γιατί δεν επιδιώκει αυτοτελώς να εξασφαλίσει όλα τα πιστοποιημένα εμβόλια για να γίνει γρήγορα και έγκαιρα ο εμβολιασμός;».
Επιπλέον, ο κ.Κουτσούμπας τόνισε ότι σε σχέση με τα εμβόλια αποδεικνύεται πως «απομονωμένοι είμαστε μέσα στην ΕΕ» και προς την κατεύθυνση αυτή άσκησε κριτική και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ.
«Το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας κάνοντας λόγο για «αδηφάγο κυνήγι» για κέρδη από τον καπιταλισμό.

Δεν φτάνει μόνο το εμβόλιο

Επιπλέον, ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε ότι το εμβόλιο δεν αρκεί από μόνο του για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι χρειάζεται στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ ανέφερε ότι χρειάζεται περαιτέρω η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να σώσει ζωές και άσκησε κριτική για περικοπή 96 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και αναρωτήθηκε για το πώς θα προχωρήσει σωστά ο εμβολιασμός όταν είναι αποψιλωμένες οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας και τα αποδεκατισμένα κέντρα υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης