Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο έλεος του β’ κύματος της covid η Βραζιλία – Καταρρέει το σύστημα υγείας

Στο έλεος του β’ κύματος της covid η Βραζιλία – Καταρρέει το σύστημα υγείας
Δύσκολες ώρες και στο Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Στο έλεος του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η Βραζιλία, η οποία βλέπει τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα ωθώντας το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας στην κατάρρευση.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 67.758 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 1.131 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν.
Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα που ανακοινώθηκαν περισσότεροι από 1.100 θάνατοι και πάνω από 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βραζιλία, η οποία μετρά 207.095 νεκρούς επί συνόλου 8.324.294 μολύνσεων.
Ο δραματικός αυτός απολογισμός φέρνει τη Βραζιλία στη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τους νεκρούς και στην τρίτη θέση σχετικά με τις μολύνσεις.

Αίτημα για βοήθεια από τις ΗΠΑ

Τα αυξημένα αυτά κρούσματα έχουν φέρει τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας στα όρια του ενώ σε πολλές περιοχές, όπως στην πόλη Μανάους, στην πολιτεία Αμαζόνας αναφέρεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, καθώς γίνεται λόγος – ακόμα και από την κυβέρνηση – για τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου αλλά και για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού..
Μάλιστα η πολιτειακή κυβέρνηση στην Αμαζόνας απηύθυνε δραματική έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να στείλει οξυγόνο με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Διασωληνωμένοι πεθαίνουν από ασφυξία

Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν από ασφυξία, διότι τα αποθέματα οξυγόνου εξαντλούνται.
Οι τοπικές υγειονομικές αρχές επισημαίνουν ότι τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί σε αρκετά νοσοκομεία και οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν κορεστεί σε τέτοιο βαθμό που ασθενείς μεταφέρονται αεροπορικώς σε άλλες πολιτείες, ενώ πολλοί άλλοι αφήνονται να πεθαίνουν μόνοι τους στα σπίτια τους.
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Αμαζόνας ανακοίνωσε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, αν και οι επιστήμονες εκτιμούν πως αιτία για αυτή τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων είναι κάποιο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.
Σημειώνεται πως την περασμένη Κυριακή στην Ιαπωνία σε τέσσερις ανθρώπους που είχαν μεταβεί στη χώρα από τη Βραζιλία και συγκεκριμένα από την Πολιτείας της Αμαζόνας.
Ερευνητές λένε ότι δεν γνωρίζουν ακόμη πόσο μολυσματικό, ή πόσο θανάσιμο, είναι αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2.

Δραματική ή κατάσταση και στο Μεξικό

Δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τέταρτο παγκοσμίως σε θανάτους
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 16.468 κρούσματα του SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν ακόμη 999 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά το Μεξικό μετρά 137.916 νεκρούς επί συνόλου 1.588.369 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης