Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για τον κορωνοϊό στην Κίνα – Τα περισσότερα κρούσματα από την 1η Μαρτίου

Συναγερμός για τον κορωνοϊό στην Κίνα – Τα περισσότερα κρούσματα από την 1η Μαρτίου
Στην Κίνα επιστημονική ομάδα του ΠΟΥ για να ερευνήσει από πού προήλθε ο κορωνοϊός
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα για το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τα περισσότερα κρούσματα από την 1η Μαρτίου του 2020.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 144 κρούσματα του SARS-CoV-2, εν μέσω σοβαρού ξεσπάσματος της επιδημίας στην επαρχία Χεμπέι, που εξώθησε τις αρχές να θέσουν σε καραντίνα τουλάχιστον τρεις πόλεις με περισσότερους από 28 εκατομμύρια ανθρώπους.
Σύμφωνα με το υπουργείο, από τα 144 κρούσματα, τα 135 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και τα 90 εντοπίστηκαν στη Χεμπέι, την επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο και πλήττεται πιο βαριά από το νέο κύμα μολύνσεων.
Άλλα 43 κρούσματα εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, ενώ οι επαρχία Γκουάνγκσι και Σάνσι ανέφεραν από ένα κρούσμα.
Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.001 ασθενείς με την COVID-19, εξέλιξη που προβληματίζει τις Αρχές μια και είχε να αναφερθεί πολλούς μήνες ένας τόσο υψηλός αριθμός νοσηλευομένων.
Από αυτούς, οι 26 νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
Οι αρχές παροτρύνουν τους πολίτες να μην ταξιδέψουν παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο ενόψει των αργιών επ’ ευκαιρία του σεληνιακού νέου έτους τον επόμενο μήνα, όταν και είναι σύνηθες να μετακινούνται εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.635 επί συνόλου 87.988 μολύνσεων.

Στην Ουχάν ο ΠΟΥ

Σημειώνεται πως στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Ουχάν βρίσκεται από χθες Πέμπτη 14/1 μια 10μελής ομάδα επιστημόνων του ΠΟΥ προκειμένου να ερευνήσει το πώς άρχισε η πανδημία και να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που ακόμα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.
Μεταξύ άλλων δεν έχει απαντηθεί ακόμα το που και το πώς δημιουργήθηκε ο ιός, το πότε ο ιός πέρασε στους ανθρώπους και εάν υπήρξε και άλλο ζώο – ενδιάμεσος, το γιατί επηρεάζει κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους και γιατί κάποιοι υποφέρουν περισσότερο και για μήνες καθώς και πόσο καιρό διαρκεί η ανοσία κάποιου που έχει μολυνθεί και έχει αναρρώσει.
Πέρα όμως από τα κρίσιμα ερωτήματα για την προέλευση και την φύση του ιού, οι έρευνες του ΠΟΥ έχουν και κρίσιμο πολιτικό και διπλωματικό αποτύπωμα, καθώς η Κίνα θέλει να δείξει πως έκανε ότι μπορούσε για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και ότι δεν απέκρυψε στοιχεία από τη διεθνή κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης