Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +20% η μετοχή της Intralot μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας – Στο +30% το ομόλογο λήξης 2021

tags :
Στο +20% η μετοχή της Intralot μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας – Στο +30% το ομόλογο λήξης 2021
Η πρώτη ανάγνωση της συμφωνίας δείχνει πως υπάρχει όφελος 40 εκατ. ευρώ για την εταιρεία μέσω αντίστοιχου κουρέματος του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

(Upd) Στο limit up και στο +20% ξεκίνησε τη διαπραγμάτευσή της η μετοχή της Intralot στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας για τη συμφωνία με τους ομολογιούχους του ομολόγου που λήγει το 2021 και την πρόταση για τους ομολογιούχους του 2024.
Παράλληλα σημαντική άνοδο 30% καταγράφει το ομόλογο λήξης 2021 και είναι στο 69,5 μονάδες.
Συνολικά άλλαξαν χέρια 305 χιλ. τεμάχια και στους αγοραστές υπάρχει ενδιαφέρον στο limit up για 176 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη ανάγνωση της συμφωνίας δείχνει πως υπάρχει όφελος 40 εκατ. ευρώ για την εταιρεία μέσω αντίστοιχου κουρέματος του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ, ενώ για το δεύτερο ομόλογο υπάρχει πρόταση ανταλλαγής των ομολογιών με ποσοστό συμμετοχής μέχρι 49% στο μετοχικό κεφάλαιο νέας εταιρείας (TopCo).
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν, πως από την ανακοίνωση φαίνεται όφελος από το πρώτο ομόλογο, ενώ υπάρχουν κάποια ερωτηματικά αναφορικά με την πρόταση για το δεύτερο ομόλογο που είναι και μεγαλύτερο.
Σημειώνουν δηλαδή πως θα ήθελαν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την εταιρεία που δημιουργείται και οι ομολογιούχοι που κατέχουν το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ θα λάβουν μετοχές που αντιστοιχούν στο 49% της θυγατρικής στις ΗΠΑ.
Επιπλέον το ερώτημα που θέτουν είναι τι σημαίνουν οι αλλαγές για την εισηγμένη Intralot.
Σύμφωνα με την Intralot η συμφωνία αποτελεί ορόσημο και θα μειώσει σημαντικό το επίπεδο μόχλευσης του ισολογισμού, θα επιμηκύνει τη λήξη των ομολογιών και θα βελτιώσει τη ρευστότητά του.
Έτσι θα διευκολυνθεί ώστε να εκτελέσει το επιχειρηματικό του σχέδιο και να αξιοποιήσει νέες ελκυστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Λοταριακό κλάδο και στον κλάδο αθλητικού στοιχηματισμού, σύμφωνα με την εταιρεία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης