Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Καταγγελίες για λάθος καταγραφή στα κρούσματα της Κοζάνης - Ζητείται εισαγγελική παρέμβαση

Κορωνοϊός: Καταγγελίες για λάθος καταγραφή στα κρούσματα της Κοζάνης - Ζητείται εισαγγελική παρέμβαση
Σάλος για παρουσίαση ετεροχρονισμένων κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ
Σχετικά Άρθρα
Έντονη αναστάτωση αλλά και προβληματισμό έχουν προκαλέσει καταγγελίες που αναφέρουν πως ένας μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την περασμένη Τρίτη (12/1) για την Κοζάνη ήταν περιπτώσεις από τον Νοέμβριο του 2020!

Αυτοδιοικητικοί παράγοντες υποστήριξαν πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουν τα πραγματικά κρούσματα της ημέρας δεν ξεπερνούν τα 15 και ζήτησαν εξηγήσεις από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία για τα υπόλοιπα 38.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές στο νομό, ο αριθμός 53 είναι πλασματικός και προέκυψε από λάθος.
Τριάντα και πλέον κρούσματα φέρονται πως αφορούσαν δείγματα του …Νοεμβρίου και για άγνωστο λόγο δεν είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα. 
Τα "ξεχασμένα" δείγματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προέρχονταν από ιδιωτικό εργαστήριο και μόλις εντοπίστηκαν προστέθηκαν στη λίστα μιας και μόνο μέρας, παρουσιάζοντας την πλασματική εικόνα της νέας επιδημιολογικής έκρηξης σε μια περιοχή που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μια τάση βελτίωσης.

«Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση»

«Υπάρχει πορεία αποκλιμάκωσης του αριθμού των κρουσμάτων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης για την ΠΕ Κοζάνης και στη συνέχεια τόνισε πως «μας ανησύχησαν τα χθεσινά νούμερα και το ελέγξαμε.
Διαπιστώσαμε διάσταση στα νούμερα από τα 21 που είχαμε δηλωμένα τοπικά στα 53 κεντρικά.
Διαπιστώσαμε πως επρόκειτο για ετεροχρονισμένα κρούσματα τουλάχιστον για 2 μήνες (από τις 9 Νοεμβρίου). 
Ζήτησα να διερευνηθεί αν έχει ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός και δυστυχώς τα ευρήματα δείχνουν ότι έγινε και άλλες φορές με ότι αυτό συνεπάγεται».
Ο κ. Κασαπίδης ανέφερε πως σύμφωνα με «την ενημέρωση μου δεν επηρέασε τις αποφάσεις αλλά την ιχνηλάτηση».
Eπίσης τόνισε πως τα ετεροχρονισμένα κρούσματα ήταν όλα από την Εορδαία και τη συνεργασία του Μποδοσάκειου με ιδιωτικά κέντρα. 
«Απαιτούμε την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας αλλά και την απόδοση ευθυνών, όπου εντοπίζονται.
Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση».

Η επικοινωνία με Χαρδαλιά και το σκληρό lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, κατά τις χθεσινοβραδινές (12/1) επαφές του περιφερειάρχη με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως θα διενεργηθεί έρευνα για το θέμα και θα δοθούν απαντήσεις.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες δύο μέρες θα επανεξεταστεί το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την Κοζάνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Ν. Χαρδαλιά στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει αναθεώρηση του "σκληρού" lockdown σε επίπεδο δήμων και διατήρησή του μόνο σε συγκεκριμένους οικισμούς του νομού, όπου το επιδημιολογικό φορτίο επιμένει.
Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης κάνει λόγο για καλοστημένη θεατρική παράσταση στην οποία οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες παίζουν το ρόλο κομπάρσου, επισημαίνοντας πως "λάθη" σαν κι αυτό κοστίζουν τις ζωές ανθρώπων που περιμένουν να δουλέψουν και βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας.
Από την πλευρά του το Σωματείο Εστίασης "Ερμής" ζητά σεβασμό στον κόπο και τον ιδρώτα των επαγγελματιών.

Η παράταση του σκληρού lockdown

Υπενθυμίζεται πως την εκ νέου παράταση των πρόσθετων μέτρων περιορισμού μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2021 σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (10/1, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης