Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών: Οι συνθήκες επιβάλλουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου άμεσα

Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών: Οι συνθήκες επιβάλλουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου άμεσα
Οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν άνοιγμα του λιανεμπορίου, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ
Σχετικά Άρθρα

Την άμεση επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων ζητεί ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021.
«Οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι οικονομικές συνθήκες το επιβάλουν», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος υπογραμμίζοντας πως «η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα με κύριο κριτήριο την υγεία των πολιτών λαμβάνοντας όμως παράλληλα υπόψη και σειρά άλλων παραγόντων που ασφαλώς περιλαμβάνουν και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων».

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα με κύριο κριτήριο την υγεία των πολιτών λαμβάνοντας όμως παράλληλα υπόψη και σειρά άλλων παραγόντων που ασφαλώς περιλαμβάνουν και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων.
Σήμερα, τα αυστηρά μέτρα έχουν αποδώσει ότι μπορούσαν να αποδώσουν, τα νέα κρούσματα μειώνονται σταθερά όπως και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι απώλειες συνανθρώπων μας.
Η έναρξη των εμβολιασμών και οι συνωστισμοί των εορτών που μένουν πίσω μας αφήνουν σημαντικό περιθώριο ασφαλείας για την επανέναρξη του εμπορίου με όλα βεβαίως τα μέτρα που εξασφαλίζουν την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Ανεπανόρθωτη βλάβη

Η θετική στάση του αρμόδιου Υπουργού αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την αναγνώριση της σοβαρότητας της κατάστασης και τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και σε όλη την παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα.
Εκφράζοντας τη θέση των χιλίων και πλέον μελών του, ο Σύνδεσμος ΑΕ & ΕΠΕ συντάσσεται με το καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου για άμεση επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων.
Οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι οικονομικές συνθήκες το επιβάλλουν», κατέληξε η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης