Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία - Διαψεύδει το υπ. Υγείας

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία - Διαψεύδει το υπ. Υγείας
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για κρυφό σχεδιασμό της κυβέρνησης και υποστηρίζει ότι δεν έχουν ετοιμαστεί τα κέντρα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

Ανατροπή του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό σε περισσότερα από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα προκύπτει από τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.
«Χωρίς ενημέρωση και σχεδιασμό μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία για το γενικό πληθυσμό» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.
Στον αντίποδα, από το υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν ότι ο σχεδιασμός με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει ανακοινωθεί.
«Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορωνοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού» γράφει επίσης ο κ. Γιαννάκος, ενώ γνωστοποιεί πως για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων.
«Επίσης στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας» συμπληρώνει.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ «για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Χθες μεσάνυκτα έρχονται μηνύματα στους ηλικιωμένους πολίτες να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία.
Χωρίς να γνωρίζουν κάτι επίσημα τα νοσοκομεία.
Χωρίς προσωπικό.
Και μάλιστα διευρύνοντας τα ωράρια.
Άρα χρειάζονται περισσότερη στελέχωση.
Να μπαινοβγαίνει κόσμος στα νοσοκομεία την ώρα που έχουν απαγορευθεί και τα επισκεπτήρια με κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.
Τι κρυφός σχεδιασμός είναι αυτός.
Γιατί δεν ετοιμάσθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη όπως έχουν ανακοινώσει.
Διαθέτουμε μηνύματα σε ηλικιωμένους με ραντεβού εμβολιασμού τα νοσοκομεία» συμπληρώνεται στη συνέχεια στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης