Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump επαναφέρει την Κούβα στη λίστα χορηγών της τρομοκρατίας - Πρώτο βήμα για επιβολή κυρώσεων

Ο Trump επαναφέρει την Κούβα στη λίστα χορηγών της τρομοκρατίας - Πρώτο βήμα για επιβολή κυρώσεων
Ο ορισμός από την Ουάσιγκτον ως «χορηγός της τρομοκρατίας», είναι το σημαντικότερο βήμα για επιβολή κυρώσεων, θα έθετε την Κούβα στην ίδια κατηγορία με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Συρία και το Σουδάν
Σχετικά Άρθρα
O Donald Trump και η κυβέρνησή του θα επαναφέρουν την Κούβα στη λίστα των κρατών που στηρίζουν οικονομικά την δράση της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ, ανέφερε το πρακτορείο «Bloomberg» επικαλούμενο δύο πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo αναμένεται να ανακοινώσει αυτές τις εξελίξεις σύντομα, δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχους.
Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να γίνει με την αιτιολογία ότι η Κούβα συνεχίζει να φιλοξενεί Αμερικανούς φυγάδες και έχει απορρίψει αιτήματα έκδοσης στην Κολομβία μελών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού που συνδέεται με βομβιστική επίθεση στη χώρα το 2019, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κράτη Χορηγοί της τρομοκρατίας: Ιράν, Βόρεια Κορέα, Συρία, Σουδάν και Κούβα
Ο ορισμός από την Ουάσιγκτον ως «κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας», που θεωρείται ως το σημαντικότερο βήμα για επιβολή κυρώσεων, θα έθετε την Κούβα στην ίδια κατηγορία με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Συρία και το Σουδάν.
Θεωρείται επίσης ότι ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης Biden σε ενδεχόμενη απόπειρα βελτίωσης των σχέσεων με την Αβάνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαίρεσαν την Κούβα από τον κατάλογο των κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας τον Μάιο του 2015, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν ένα βασικό εμπόδιο στην αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών τους.
Η αλλαγή πολιτικής επέτρεψε στην Κούβα να διεξάγει τραπεζικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, καθώς και ορισμένες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης