Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagorno Karabakh: Κοινή δήλωση υπέγραψαν Putin (Ρωσία), Aliyev (Αζερμπαϊτζάν) και Pashinyan (Αρμενία)

Nagorno Karabakh: Κοινή δήλωση υπέγραψαν Putin (Ρωσία), Aliyev (Αζερμπαϊτζάν) και Pashinyan (Αρμενία)
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Ρώσος πρόεδρος Putin, οι ειρηνευτικές δυνάμεις είναι πλήρως δεσμευμένες στη διασφάλιση της ασφάλειας, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά περιστατικά στο Nagorno Karabakh
Κοινή δήλωση για την ανάπτυξη του Nagorno Karabakh υπέγραψαν ο Ρώσος πρόεδρος με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας οι οποίοι είχαν μαραθώνια συνάντηση στη Μόσχα.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Ρώσος πρόεδρος Putin, οι ειρηνευτικές δυνάμεις είναι πλήρως δεσμευμένες στη διασφάλιση της ασφάλειας, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά περιστατικά στο Nagorno Karabakh.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας τόνισε ότι η διαμάχη δεν έχει ακόμα τακτοποιηθεί και πολλά ζητήματα παραμένουν στο τραπέζι, μεταξύ αυτών, το στάτους του Nagorno Karabakh
Σύμφωνα με τον Pashinyan ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για τους κρατούμενους. 
Η τριμερής θα επικέντρωνε στην πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή της τριμερούς συμφωνίας της 9ης Νοεμβρίου για το Nagorno Karabakh αλλά θα υπάρξει και συζήτηση για «περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Εκτός από τις συνομιλίες των τριών, ο Putin θα πραγματοποιήσει και διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Bankingnews:

Με τους Aliyev και και Pashinyan θα επικοινωνήσει σήμερα (11/01), Δευτέρα, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα πραγματοποιήσει εντός της σημερινής ημέρας στη Μόσχα τριμερείς συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Aliyev και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Pashinyan, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Nagorno Karabakh και της εφαρμογής αυτής.
Πρόσφυγες επέστρεψαν στον Nagorno Karabakh υπό τη συνοδεία ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή της τριμερούς συμφωνίας της 9ης Νοεμβρίου για το Nagorno Karabakh αλλά θα υπάρξει και συζήτηση για «περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Οι τρεις πλευρές θα επικεντρωθούν στη βοήθεια προς τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από συγκρούσεις, αλλά και στην ανάπτυξη εμπορικών, οικονομικών και μεταφορικών συνδέσεων, πρόσθεσε το ρωσικό προεδρικό γραφείο.

Διμερείς συναντήσεις

Μαζί με τις συνομιλίες των τριών, ο Putin θα πραγματοποιήσει και διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες.
Ο εκπρόσωπος του Αρμένιου πρωθυπουργού είπε ότι δεν σχεδιάζεται η υπογραφή εγγράφων σχετικών με τη διευθέτηση των συγκρούσεων στο Nagorno Karabakh ή με εδαφικά ζητήματα.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο ηγέτης θα επικεντρωθεί σε οικονομικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων μεταφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης