Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή υποχώρηση με νέες πιέσεις στις τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή υποχώρηση με νέες πιέσεις στις τράπεζες

ΑΓΟΡΑ: Ξεκάθαρα αρνητική η σημερινή συνεδρίαση και μάλιστα ελάχιστες μετοχές γλίτωσαν. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση το αρνητικό πρόσημο ήταν κυρίαρχο. Για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και οι 25 μετοχές του FTSE 25 ήταν στο μείον. Οι τράπεζες έχουν διορθώσει σημαντικά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ακούμπησε το πρώτο «κομβικό σημείο» ο γενικός δείκτης και θα δείξει αύριο τις διαθέσεις του.

Πήγε νωρίς σήμερα προς τις 800 μονάδες, προσπάθησε να βγάλει μία αντίδραση και να μειώσει τις απώλειες, αλλά μετά έγραψε και νέο χαμηλό. Οι ξένες αγορές υποχωρούσαν αλλά με μικρότερο ποσοστό. Και την τελευταία άνοδο έχασε δηλαδή η αγορά μας και στην πτώση έτρεξε πάλι πρώτη. Δε μας ανησυχεί η υποχώρηση, τη θεωρούμε φυσιολογική, αλλά αν φύγουμε κάτω από τις 800 μονάδες θα μπορούσαμε να δούμε υποχώρηση ακόμα και μέχρι τον κινητό των 200 ημερών. Υπάρχουν στηρίξεις στις 750 μονάδες και μετά στις 722 και στις 700 μονάδες.

Οι αγορές δεν κάνουν το χατίρι των πολλών. Η άνοδος ήταν δυνατή μέχρι πρόσφατα, αλλά χρειάζονται και οι διορθώσεις. Δε μπορεί να πάει «κορδόνι». Ο μαραθώνιος συνεχίζεται. Κοιτάμε την ειδησεογραφία και προχωράμε. Υπάρχουν κάποια σύννεφα, αλλά θεωρούμε πως οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει πως τα χειρότερα θα τα αφήσουμε πίσω μας από το τέλος του πρώτου τριμήνου.

FTSE 25: Στις τελικές δημοπρασίες κατάφερε η Σαράντης και έκλεισε θετική και η Τιτάν αμετάβλητη, αλλιώς θα έκλειναν όλες στο «κόκκινο». Οριακά υποχώρησε η Jumbo. Η Πειραιώς είχε τη μεγαλύτερη υποχώρηση και ακολούθησε η Εθνική. Η ΕΤΕ και η ΑΛΔΑ έκλεισαν κοντά στο χαμηλό ημέρας. Σε χαμηλό ημέρας και η ΕΧΑΕ, η Ελλάκτωρ, η Coca Cola, η AEGEAN και η ΕΥΔΑΠ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παρά το ράλι των τραπεζών η Πειραιώς δεν είχε κατορθώσει να σπάσει ανοδικά τον εκθετικό 200άρη και για αρκετές συνεδριάσεις η κίνησή της ήταν οριακά χαμηλότερα, αλλά πάντα πάνω από τον 100άρη. Τώρα τον προσεγγίζει. Η ΑΛΦΑ έχει ξαναδιορθώσει κοντά ή και λίγο χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Κοντά στα 0,81 ευρώ ο εκθετικός των 50 ημερών. Στα 0,75 ευρώ η καλή στήριξη.

ΤΙΤΑΝ: Έχει μείνει πίσω, δεν έχει ακολουθήσει την αγορά, προσπαθούσε να βγάλει μία καλή αντίδραση στις τελευταίες συνεδριάσεις και έπεσε στην περίπτωση. Και πάλι καλά που σήμερα έκλεισε αμετάβλητη. Έκανε και 77 χιλ. τεμάχια αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης είχε οριακές απώλειες.

JUMBO: Καλά τα λέει ο όμιλος. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο ώστε να λειτουργήσει η οικονομία και το εμπόριο. Μεγάλη η πτώση το Δεκέμβριο και ο Γενάρης θα έχει επίσης σημαντική υποχώρηση. Καιρός να σώσουμε την οικονομία και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε και την υγεία μας και τις δουλειές μας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολύ καλή η συμπεριφορά της μετοχής. Έκλεισε με οριακές απώλειες 0,41%.

ΚΕΚΡΟΨ: Πολύ καλή η συμπεριφορά της στις τελευταίες συνεδριάσεις και ίσως θα πρέπει να υπάρξει κάποιο νέο που να μας εξηγεί αυτή την εικόνα. Δεν είναι και μικρή η αποτίμησή της πλέον. Θα μας πείτε τα οικόπεδα και πόσο αξίζουν κτλ. κτλ. Θα λέγαμε πως θα δούμε πόσο αξίζουν όταν βγουν άδειες δόμησης και μπουν μπουλντόζες. Να πούμε πως έχει πλέον λίγο υψηλότερη αποτίμηση από την Intracom.

CENTRIC: Από νωρίς μπήκε εντολή πώλησης 50 χιλ. τεμαχίων στο -2,46% και στα 0,2380 ευρώ καθηλώνοντας τη μετοχή. Κλείσιμο στα 0,2350 ευρώ και στο -3,69%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Δυνατή πτώση 6,13% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Πάσχει από αγοραστές η μετοχή, ενώ ο πωλητής παραμένει και εδώ και καιρό κάνει την ίδια ακριβώς κίνηση.

INTRALOΤ (απάντηση): Πράγματι με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ δεν μπορεί να «τυπώσει» μετοχές χαμηλότερα. Αλλά να ξέρετε πως μπορεί να κάνει reverse split και μετά μείωση ονομαστικής αξίας. Δηλαδή η τιμή της μετοχής μπορεί να αυξηθεί με άλλο τρόπο από αυτόν που λέτε. Θα λέγαμε πάντως πως έχουμε μεγάλη περιέργεια να μάθουμε τους όρους καθώς θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία της εταιρείας. Κρατάμε βέβαια μικρό καλάθι.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Εντελώς αδιάφοροι οι επενδυτές για την περίπτωσή της. Θα μας πείτε, σε νέα υψηλά είναι ο τίτλος και το διάγραμμα δείχνει τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια. Με το εννεάμηνο όμως που έβγαλε παραμένει τσάμπα. Άλλη μία εισηγμένη που θα μπορούσε να είναι στον FTSE 25, αλλά δεν…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης