Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Γερμανία φτάνουν τα εμβόλια της Moderna - 2 εκατ. δόσεις το α' τρίμηνο εκτιμά η κυβέρνηση

Στη Γερμανία φτάνουν τα εμβόλια της Moderna - 2 εκατ. δόσεις το α' τρίμηνο εκτιμά η κυβέρνηση
Το καλοκαίρι και πάλι εφικτά τα τουριστικά ταξίδια και για το εξωτερικό εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Τα εμβόλια της εταιρείας Moderna κατά του κορωνοϊού φτάνουν σήμερα (11/1) στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Spahn, τα εμβόλια θα παραληφθούν σε κεντρικό σημείο και αύριο (12/1) θα κατανεμηθούν στα κρατίδια, προκειμένου να ξεκινήσει η χορήγησή τους στους πολίτες.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας στο ZDF, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ του εμβολίου της Moderna και αυτού των Biontech/Pfizer, καθώς οι ποσότητες είναι ακόμη περιορισμένες.
Έως το τέλος του α' τριμήνου 2021 ωστόσο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει παραλάβει δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna, οι οποίες θα φθάσουν τα 50 εκατομμύρια έως το τέλος του έτους.
Λίγο αργότερα, ερωτηθείς εάν η γερμανική κυβέρνηση καθυστέρησε να παραγγείλει επαρκή ποσότητα εμβολίων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας  διευκρίνισε ότι το πρόβλημα για την ώρα οφείλεται στην περιορισμένη παραγωγή και όχι στον αριθμό των εμβολίων που έχουν παραγγελθεί.
 «Με την παραγγελία δεν αυξάνεται η παραγωγή» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

«Το καλοκαίρι και πάλι εφικτά τα τουριστικά ταξίδια και για το εξωτερικό»

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι εφικτό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού -ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί σε κάθε περιοχή-, όπως δήλωσε ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Thomas Bareiss.
Σε συνέντευξή του στους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv, ο Thomas Bareiss τόνισε ότι αν εντός του β' τριμήνου του έτους έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι άνθρωποι στην Γερμανία, «τότε θα υπάρχει και μια ασφάλεια για να ταξιδέψουν».
Τόνισε ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασθέντες σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις.
 «Δεν επιτρέπεται να υπάρχει κοινωνία δύο κατηγοριών. 
Θέλουμε ο καθένας να αντιμετωπίζεται φυσιολογικά, ασχέτως του εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι», πρόσθεσε ο κ. Thomas Bareiss.
Νωρίτερα ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την δυνατότητα τουριστικών ταξιδιών για τις διακοπές του Πάσχα (4 Απριλίου), ενώ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την προοπτική η κατάσταση να έχει βελτιωθεί μέχρι την εορτή του Αγίου Πνεύματος (24 Μαΐου).
Είχε ωστόσο εκτιμήσει ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για τουριστικά ταξίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης