Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γαλλία - Ο αργός εμβολιασμός ζημιώνει τον Macron - Σε κίνδυνο η επανεκλογή του

Γαλλία - Ο αργός εμβολιασμός ζημιώνει τον Macron - Σε κίνδυνο η επανεκλογή του
Tο ΑΕΠ της Γαλλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 9% το 2020
Σχετικά Άρθρα

Σοβαρό πλήγμα προκαλεί στον Emmanuel Macron η αργή διαδικασία του εμβολιασμού στη Γαλλία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές, η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο ακόμα και το ενδεχόμενο της επανεκλογής του, παρ' όλο που οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2022.
«Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2022 φαίνεται να είναι μακριά, ο πρόεδρος Macron σίγουρα ανησυχεί ότι μια αργή διαδικασία εμβολιασμού θα βλάψει τις πιθανότητες επανεκλογής του» δήλωσε στο CNBC η Jessica Hinds από την Capital Economics.
Σημειώνεται πως έως την Παρασκευή (8/1/2021) είχαν εμβολιαστεί 80.000 Γάλλοι πολίτες τη στιγμή που στη Γερμανία έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες χιλιάδες εμβολιασμοί.
Ωστόσο, η επιτυχία ή αποτυχία του εμβολιασμού αναμένεται να διαμορφώσει την πολιτική συζήτηση για τις εκλογές του 2022, που θα αρχίσει εντός του έτους.
«Μια αργή διαδικασία εμβολιασμού θα περιορίσει την ικανότητα της κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς που επιβαρύνουν την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.
Αυτό θα επηρεάσει τους Γάλλους ψηφοφόρους, κυρίως εάν άλλες χώρες όπως η Γερμανία καταφέρουν να άρουν τους περιορισμούς συντομότερα» είπε η Hinds.
Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 9% το 2020.
Όσο πιο αργά εξελίσσεται η διαδικασία του εμβολιασμού, τόσο περισσότερο θα παραμείνουν κλειστοί κλάδοι της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης