Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Macron απολογείται για τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό μετά την κατακραυγή της αντιπολίτευσης

Γαλλία: Ο Macron απολογείται για τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό μετά την κατακραυγή της αντιπολίτευσης
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας έσπευσε να δηλώσει οτι από Δευτέρα (3/1)  εκτός από τους υπερήλικες ξεκινά ο εμβολιασμός και των νοσηλευτών άνω των 50 ετών
«Όποιος Γάλλος το επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του μετά τις έντονες κριτικές που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για καθυστερήσεις στον εμβολιασμό.
Ο γάλλος πρόεδρος απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, αλλά και επιστημόνων ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία καθυστερούν, δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε καθυστέρηση.
Μάλιστα κάλεσε όλους τους Γάλλους που θέλουν να εμβολιαστούν με τον υπουργό Υγείας Oliver Veran να ανακοινώνει και επίσημα ότι από τη Δευτέρα (3/1)  εκτός από τους υπερήλικες ξεκινά ο εμβολιασμός νοσηλευτών άνω των 50 ετών.
Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις του Brexit στη γαλλική οικονομία υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας ενωμένης Ευρώπης, στην οποία η Γαλλία διαδραματίζει, πρωτεύοντα ρόλο. «Καταφέραμε να πείσουμε τη Γερμανία και άλλες χώρες-μέλη για την αναγκαιότητα ενός καθοριστικού και εκτενούς προγράμματος ανάκαμψης της οικονομίας» τόνισε υπονοώντας ότι η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας εάν οι επιπτώσεις του Brexit είναι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης