Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Αύριο 12/1 η συζήτηση επί του ν/σ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Βουλή: Αύριο 12/1 η συζήτηση επί του ν/σ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο
Εντός της εβδομάδας θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την αγορά των 18 Rafale
Σχετικά Άρθρα

Στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κατατέθηκε και θα συζητηθεί αύριο Τρίτη 12/1 το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ.Ταραντίλης υποστήριξε ότι με την κατάθεση και συζήτηση του νομοσχεδίου «υλοποιείται μια ιστορικής σημασίας απόφαση, καθώς η Ελλάδα επεκτείνει στην περιοχή αυτή τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια και διευρύνει -για πρώτη φορά από το 1947- την έκταση της επικράτειάς της.
Σημειώνεται πως στο άρθρο 1 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου αναφέρεται κατά λέξη ότι «η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειάς της των αντίστοιχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών της 10ης Δεκεμβρίου 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτυπώνει διεθνές εθιμικό δίκαιο»».

Εντός της εβδομάδας η ψήφιση του ν/σ για τα Rafale

Εν τω μεταξύ, κατατίθεται σήμερα 11/1 στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την έγκριση της αγοράς μιας μοίρας 18 (12 μεταχειρισμένων και 6 καινούργιων) γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Rafale».
«Γίνεται, έτσι, ένα ακόμη βήμα, στην κατεύθυνση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για άμεση ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα έξι από τα αεροσκάφη αυτά θα έρθουν στη χώρα μας έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης» είπε ο κ.Ταραντίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης