Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Convoy Investments: Αν το Bitcoin είναι φούσκα... τι είναι τα ομόλογα με αρνητικές αποδόσεις;

Convoy Investments: Αν το Bitcoin είναι φούσκα... τι είναι τα ομόλογα με αρνητικές αποδόσεις;

Το Bitcoin στην τρέχουσα μορφή του δεν είναι ένας βιώσιμος υποψήφιος για την αντικατάσταση του συμβατικού νομίσματος

Στη μέση μιας άλλης φούσκας, αυτή του bitcoin, βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με τον Howard Wang, συνιδρυτή της Convoy Investments.

Και εξηγεί: το Bitcoin στην τρέχουσα μορφή του δεν είναι ένας βιώσιμος υποψήφιος για την αντικατάσταση του συμβατικού νομίσματος.
Εάν μετρήσει κανείς τον ετήσιο πληθωρισμό των ΗΠΑ σε Bitcoin αντί για δολάρια, θα βλέπαμε τον δείκτη στο 275% το 2018, τον αποπληθωρισμό στο -50% το 2019, τον αποπληθωρισμό στο -75% το 2020.
Μια υγιής κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το είδος της αστάθειας των τιμών.
Το νόμισμα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι θα πληρώσει για παράδειγμα την Παρασκευή για ένα δείπνο της Κυριακής.

bitcoin_convoy.png

Κερδοσκοπία στο Bitcoin

Ενώ στο μέλλον το Bitcoin μπορεί να ωριμάσει ως εναλλακτική μορφή νομίσματος, αλλά στην παρούσα φάση είναι σε μεγάλο βαθμό μια κερδοσκοπία.
Το Bitcoin είναι σχεδόν σίγουρα μια άλλη φούσκα και ο τρέχων ρυθμός αύξησής του δεν είναι βιώσιμος.
Εάν το 2021 αποδειχθεί όπως το 2020, το ανώτατο όριο κεφαλαιοποίησης του Bitcoin θα είναι μεγαλύτερο από όλα τα νομίσματα των ΗΠΑ που κυκλοφορούν.

Η φούσκα των συμβατικών νομισμάτων

Μπορεί το Bitcoin να είναι μια φούσκα, αλλά το παγκόσμιο σύστημα νομισμάτων fiat βρίσκεται σε μια ακόμη μεγαλύτερη φούσκα.
Οι επενδυτές αναγκάζονται να έχουν 18 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέους αρνητικής απόδοσης, ενώ την ίδια ώρα εκδίδονται τρισεκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο.
Οι επενδυτές πνίγονται και αρπάζουν τα κρυπτονομίσματα ως σωτηρία.
Ενώ οι διατηρούμενες χαμηλές αποδόσεις αυξάνουν τις τιμές και καταστέλλουν τις αναμενόμενες αποδόσεις σε όλες τις αγορές, πολλοί επενδυτές θα επιλέξουν τις άγνωστες αναμενόμενες αποδόσεις επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων έναντι των εγγυημένων ζημιών στα ομόλογα.
Έτσι, οι επενδυτές προτιμούν να κρύβονται σε αγορές που είτε δεν έχουν θεμελιώδεις μετρήσεις, όπως το Bitcoin, είτε περιουσιακά στοιχεία σε ανάπτυξη αλλά άφθονο χώρο φαντασίας, όπως η Tesla.

Η σύνδεση Bitcoin - συμβατικών νομισμάτων

Το Bitcoin είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος με τα νομίσματα fiat, αναφέρει ο Howard Wang.
Η μακροχρόνια μοίρα του εξαρτάται από το μέλλον του συστήματος fiat.
Από τη δεκαετία του 1980, οι αποπληθωριστικές πιέσεις έχουν καταστείλει τα επιτόκια και τελικά απαιτούν εκτύπωση χρημάτων σε όλο τον κόσμο.
Όσο συνεχίζεται αυτή η τάση, οι επενδυτές θα ξεφύγουν από τις εγγυημένες ζημίες στα κρατικά ομόλογα, το κεφάλαιο θα ξεφύγει από το φάσμα κινδύνων, ανεβάζοντας τις τιμές, μειώνοντας τις αποδόσεις και παράγοντας φούσκες περιουσιακών στοιχείων.
Εφόσον ο κόσμος πλημμυρίζει με χρήματα και τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία προσφέρουν κακή αποζημίωση, το Bitcoin θα υπεραποδίδει.
Η μεταβλητότητα και οι φούσκες περιουσιακών στοιχείων θα είναι γεγονός, καταλήγει ο Howard Wang.
bitcoin_vs_dollar.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης