Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μητροπολίτης Αθηναγόρας - Κορωνοϊός: Ειρηνικό το «αντάρτικό» μας - Οι πιστοί να είναι έτοιμοι να πληρώσουν τα πρόστιμα!

Μητροπολίτης Αθηναγόρας - Κορωνοϊός: Ειρηνικό το «αντάρτικό» μας - Οι πιστοί να είναι έτοιμοι να πληρώσουν τα πρόστιμα!
Εδώ και καιρό δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
«Ειρηνικότατο το "αντάρτικό" μας για τα Θεοφάνεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας.
Τους λόγους που η εκκλησία αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα για τα Θεοφάνεια εξήγησε μιλώντας στον ANT1 ο Μητροπολίτης Ιλίου.
Τόνισε, πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ανακοινώσεις και εφόσον είχαν συμφωνηθεί κάποια πράγματα, θα έπρεπε να είχε υπάρξει σχετική ενημέρωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κάτι το οποίο δεν έγινε.
«Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να μπουν στο ναό, να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο, άρα κάτι θα θυσιάσουν.
Εδώ και καιρό δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες» υπογράμμισε.
Ενώ δήλωσε έτοιμος να πληρώσει το πρόστιμο των 1.500 ευρώ αν του επιβληθεί.
Ακόμη επισήμανε ότι αφού η Εκκλησία τήρησε τα μέτρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα το πράξει και τώρα.
Επίσης, χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτη» μια ενδεχόμενη επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης