Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία – κορωνοϊός: Λάθη στη διαχείριση της επιδημίας παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Parmelin

Ελβετία – κορωνοϊός: Λάθη στη διαχείριση της επιδημίας παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Parmelin
Στην Ελβετία έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της covid-19
Για λάθη στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε λόγο ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Ελβετίας, Guy Parmelin.
O Parmelin σε συνέντευξή του στην εφημερίδα SonntagsBlick, ανέφερε ότι «από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο υποτιμήσαμε την κατάσταση», «πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να θέσουμε υπό έλεγχο τον ιό».
Οι ελβετικές αρχές «ήταν μακριά από κάτι τέτοιο», παραδέχτηκε ο Parmelin, ο οποίος ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου την προεδρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αν και ως ομοσπονδιακός σύμβουλος αρμόδιος για την οικονομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ένα χρόνο τώρα.
Η Ελβετία, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα σχετικά ήπιο πρώτο κύμα της επιδημίας covid-19 σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο πλήττεται από ένα δεύτερο κύμα και μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει σε ημερήσια βάση πάνω από 4.000 νέα κρούσματα.
Ήδη, έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της covid-19, αν και με αργούς ακόμη ρυθμούς, ενώ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον πέντε κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία.
Σύμφωνα με τον Parmelin, «τα μέτρα που υιοθετήθηκαν προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ διάφορων συμφερόντων: της υγείας, της οικονομίας και της ψυχικής υγείας των ανθρώπων.
Δεν είναι όλα μαύρα ή όλα λευκά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης