Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μαρία Δωροδούλη, Dorodouli Distillery: Θα παράγουμε το πρώτο 100% ελληνικό ρούμι

tags :
Μαρία Δωροδούλη, Dorodouli Distillery: Θα παράγουμε το πρώτο 100% ελληνικό ρούμι
Tο αποσταγματοποιείο Dorodouli είναι επισκέψιμο
Για τα προϊόντα της εταιρείας Dorodouli Distillery -με ναυαρχίδες το τσίπουρο και το μπράντυ- τα οποία διατίθενται σε κάβες, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδιά της μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 Μαρία Δωροδούλη, Master Distiller και διευθύνουσα σύμβουλος του Dorodouli Distillery Credor Group.
«Ξεκινήσαμε το αποσταγματοποιείο Dorodouli, αναλύοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η απόσταξη των φρούτων και κυρίως των σταφυλιών της χώρας μας. Μετά από δύο χρόνια επίμονης μελέτης στο θέμα της απόσταξης, δοκιμών στην ποιότητα και τον χαρακτήρα των αποσταγμάτων κατέληξα στα εξής συμπεράσματα. Πρώτον, ο σεβασμός και η φροντίδα της καλής πρώτης ύλης καθρεφτίζεται στην ποιότητα, η προσθήκη ζάχαρης ή άλλων πρόσθετων υλικών όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται πρέπει να απαγορευτεί. Τέλος, όσο πιο φυσική είναι η ροή που χρησιμοποιείται στην απόσταξη τόσο και πλούσιος ο χαρακτήρας του αποστάγματος. Συνεπώς ήταν εύκολο πλέον να αναπτύξω αποστάγματα με ποιοτική αξία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Μαρία Δωροδούλη.
«Καινοτομήσαμε πάνω στον παραδοσιακό κλάδο παραγωγής τσίπουρου. Καταφέραμε να εμπλουτίσουμε τη γραμμή απόσταξης του τσίπουρου με αυτή την πρωτότυπη μέθοδο που ανακάλυψε η ερευνητική μας ομάδα, την ομογενοποίηση πριν την απόσταξη και βέβαια τη δημιουργία των ειδικών συνταγών μας. Επιπλέον εκσυγχρονίσαμε την κλασική μέθοδο, που γνωρίζουμε όλοι, της διπλής απόσταξης σε μελετημένη κλασματική απόσταξη, επαναπροσδιορίζοντας τον χαρακτήρα των ελληνικών αποσταγμάτων», τονίζει η επικεφαλής της εταιρείας Dorodouli Distillery.
«Είμαστε επισκέψιμο αποσταγματοποιείο. Κάνουμε ουσιαστικά ξεναγήσεις, πριν από τον κορωνοϊό είχαμε ξεκινήσει πάρα πολύ όμορφα ξεναγήσεις όπου δημιουργήσαμε εμπειρίες γευσιγνωσίας. Έχουμε εξαγωγές, με εξαγωγές ξεκινήσαμε ουσιαστικά, εκεί στηριχτήκαμε. Έχουμε και στην Ελβετία και στη Γερμανία και Ιταλία καλές αγορές. Τώρα ξεκινάμε κάτι δειλά βηματάκια και στην Αγγλία, είναι διάφορες χώρες, οι οποίες έχουν δείξει ενδιαφέρον», λέει η Μαρία Δωροδούλη και καταλήγει: «Έχουμε σχεδιάσει έναν άμβικα ειδικό για την παραγωγή του πρώτου 100% ελληνικού ρουμιού και των συλλογών για βερμούτ και τζιν».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88747

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης