Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Παραδόσεις ρεκόρ πάνω από 1,5 δισεκ. προϊόντων μόνο τον Δεκέμβριο 2020 - Αύξηση 38% των πωλήσεων

Amazon: Παραδόσεις ρεκόρ πάνω από 1,5 δισεκ. προϊόντων μόνο τον Δεκέμβριο 2020 - Αύξηση 38% των πωλήσεων
Η Amazon αποκάλυψε επίσης ότι οι πωλήσεις τρίτων μέσω της πλατφόρμας της αυξήθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο του 2019
H Amazon αποκάλυψε ότι παρέδωσε περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο αντικείμενα παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της «εορταστικής περιόδου σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ», μάλιστα, οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου παρουσίασαν αύξηση κατά 38%, εν μέσω σκληρών και ήπιων περιορισμών λόγω COVID-19.
Η Amazon αποκάλυψε επίσης ότι οι πωλήσεις τρίτων μέσω της πλατφόρμας της αυξήθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο του 2019.
Η εταιρεία προβλέπει μάλιστα πως οι συνολικές πωλήσεις της για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 θα αγγίξουν ακόμη και τα 121 δισεκατομμύρια δολάρια, - εδώ εντοπίζεται η αύξηση 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 -, ενώ έχει ήδη αναφέρει πως τα έσοδα στα πρώτα τρία τρίμηνα του τρέχοντος έτους έφτασαν τα 260 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ας είναι καλά ο κορωνοϊός που έκλεισε τον κόσμο στο σπίτι

Η επιτυχία της Amazon τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία κορωνοϊού, με τους καταναλωτές να παραγγέλνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των προμηθειών τους μέσω διαδικτύου λόγω των περιορισμών της πανδημίας.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ ανακοίνωσε τα νέα σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στην αρχή της εβδομάδας, καυχούμενη για το «ρεκόρ» που σημείωσε.
«Παραδώσαμε περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια παιχνίδια, προϊόντα τεχνολογίας, οικιακής χρήσης, ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας παγκοσμίως στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου», όπως δήλωσε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Amazon. Ωστόσο, υπάρχει και μια σχετική επιφύλαξη όσον αφορά των όγκο των παραγγελιών που έχουν αποσταλεί, καθώς πραγματικός αριθμός των αντικειμένων είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος μεγαλύτερος, αν καταμετρηθούν όλες οι κατηγορίες των εμπορευμάτων που διακινούνται.
 
Ανοδος κερδών 50% και για τους τρίτους

Όσον αφορά στους πωλητές που πωλούν μέσω της Amazon, το 2019, πούλησαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο αντικείμενα, ενώ το 2020, οι ίδιες επιχειρήσεις απέστειλαν επιπλέον 500 εκατομμύρια προϊόντα.
Εν τω μεταξύ, στο δελτίο τύπου η εταιρία αναφέρει ότι πλήρωσαν περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδόματα προς τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020, η καθαρή αξία του ιδρυτή και επικεφαλής της Amazon αυξήθηκε κατά 72 δισεκατομμύρια δολάρια αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 185,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης