Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αποκλείει η κυβέρνηση Merkel την άρση του lockdown τον Ιανουάριο 2021

Γερμανία: Αποκλείει η κυβέρνηση Merkel την άρση του lockdown τον Ιανουάριο 2021

«Εάν το lockdown δεν έχει επαρκές αποτέλεσμα, τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά» προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών
Απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Horst Seehofer το ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον Covid και ενώ ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε στις 27/12 τους 30.000.
«Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε ό, τι έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα με μία ταχεία άρση των μέτρων, διαφορετικά θα ξεκινήσει ξανά», δήλωσε ο Seehofer σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Πιθανά και πιο αυστηρά μέτρα

«Εάν το lockdown δεν έχει επαρκές αποτέλεσμα, τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά», είπε, προσθέτοντας ότι ένα «τρίτο κύμα» πρέπει να αποφευχθεί «με κάθε κόστος».
Τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται από τον Οκτώβριο 2020, ωθώντας την κυβέρνηση της καγκελάριου Angela Merkel να επιβάλει ένα πιο lockdown με σχολεία και μη απαραίτητα καταστήματα κλειστά - μέχρι τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου 2021.
Όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ ξεκίνησε και στη Γερμανία το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο όμως όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, θα χρειαστεί μήνες προκειμένου να έχει αντίκτυπο στην εξάπλωση της νόσου. 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης