Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Αύριο με σχέδιο και οργάνωση ξεκινάνε οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Θεμιστοκλέους: Αύριο με σχέδιο και οργάνωση ξεκινάνε οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας
Στην Αθήνα η πρώτη παρτίδα των εμβολίων
Σε κεντρική φαρμακαποθήκη στο Κρυονέρι της Αττικής έφτασε η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech νωρίς το πρωί του Σαββάτου 26/12.
Λίγο μετά τις 7 το πρωί τα εμβόλια παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης υπό δρακόντεια μέτρα υψίστης ασφαλείας,  παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι «η επιχείρηση «Ελευθερία» άρχισε,  τα εμβόλια βρίσκονται πλέον στην πατρίδα μας από χθες το βράδυ, ταυτόχρονα με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν οι αποστολές.
Αύριο με σχέδιο και οργάνωση ξεκινάνε οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας έτσι ώστε να κερδίσουμε τη μάχη αυτή κατά της πανδημίας έτσι ώστε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω».
Πάντως, το σημείο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του στρατού  προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία με απόλυτη ασφάλεια.
Το φορτηγό, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και μιας μεγάλης αυτοκινητοπομπής, έφτασε στις φαρμακαποθήκες,  ενώ τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονταν.
Υπεύθυνο για τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της φύλαξης στα κέντρα αποθήκευσης, τη διανομή και αποθήκευση των εμβολίων στα Κέντρα Εμβολιασμού, είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Πολιτική Προστασία.
Τα εμβόλια αποθηκεύονται σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και είναι εφοδιασμένοι με τα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, καθώς απαιτούνται συνθήκες φύλαξης από -70 έως -80°C.
Τον συντονισμό της αποθήκευσης, της διανομής και του ελέγχου, αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα συμμετάσχει στις μεταφορές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και στα ακριτικά νησιά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης