Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγική συνεργασία Thales με Google Cloud

tags :
Στρατηγική συνεργασία Thales με Google Cloud
Η Thales ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Google Cloud, η οποία θα επιταχύνει τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς ευαίσθητων δεδομένων μεταξύ δημόσιων cloud, υβριδικών και ιδιωτικών υποδομών πληροφορικής
Στρατηγική συνεργασία Thales με Google Cloud

 

 Η Thales ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Google Cloud, η οποία θα επιταχύνει τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς ευαίσθητων δεδομένων μεταξύ δημόσιων cloud, υβριδικών και ιδιωτικών υποδομών πληροφορικής.
Μαζί, οι δύο εταιρείες θα επιτρέψουν στο προσωπικό ασφαλείας την απρόσκοπτη κατοχή και έλεγχο των κλειδιών κρυπτογράφησής τους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εκπλήρωση αυξημένων ρυθμιστικών απαιτήσεων, δεδομένου και της ολοένα μεγαλύτερης κινητικότητας εργατικού δυναμικού.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση με εφαλτήριο την πολυετή ιστορία καινοτομίας στις λύσεις για την ασφάλεια του cloud, η Thales και το Google Cloud θα παρέχουν τώρα στους πελάτες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό της τεχνολογίας Google Cloud για ευαίσθητες εταιρικές λειτουργίες, αποκτώντας ταυτόχρονα την εξωτερική διαχείριση που απαιτείται για τον έλεγχο και την ασφάλεια των δεδομένων σε περιβάλλοντα υβριδικού cloud.

Εξασφάλιση του νέου IT Frontier: Hybrid Cloud

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στον τομέα των επιχειρήσεων, oι οποίες θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των κλειδιών κρυπτογράφησης και των δεδομένων τους, ενώ ακολουθούν στρατηγικές υβριδικών ή πολλαπλών cloud. Σχεδιασμένη τόσο για ιδιωτικά όσο και για δημόσια περιβάλλοντα cloud, η ετοιμοπαράδοτη λύση που παρουσιάζει η Thales και το Google Cloud θα διαχειρίζεται, θα διαπραγματεύεται και θα αποθηκεύει τα κλειδιά κρυπτογράφησης που ελέγχονται πλήρως από τον πελάτη, δίνοντας στις εταιρείες τη δυνατότητα να μεταφέρουν με σιγουριά τα δεδομένα τους στο cloud. Όπως αποκαλύπτει η έκθεση «Thales 2020 Data Threat Report-Global Edition», η ύπαρξη αυτής της δυνατότητας γίνεται όλο και πιο κρίσιμη: περισσότερα από τα μισά εταιρικά δεδομένα παγκοσμίως - το 48% των οποίων είναι ευαίσθητα - αποθηκεύονται στο cloud.
«Η καινοτομία και η παροχή νέων δυνατοτήτων είναι απαραίτητη για τη μεταφορά στο cloud και την ασφάλειά του, δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Sunil Potti, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Google Cloud Security. «Συνεπείς στο όραμά μας, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Thales για την περαιτέρω προστασία των πιο ευαίσθητων πληροφοριών των πελατών μας. Εταιρείες όλων των μεγεθών αντιμετωπίζουν ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο και δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον όπου ακόμη και οι ισχυρότερες γραμμές άμυνας δοκιμάζονται συνεχώς. Μαζί με την Thales, αναγνωρίζουμε τις τρέχουσες συνθήκες και παραμένουμε σε εγρήγορση για να παρέχουμε στους πελάτες τις πιο προηγμένες λύσεις που καλύπτουν τις σημερινές αλλά και αυριανές ανάγκες στην κυβερνοασφάλεια.»

Eξασφαλίζοντας ένα νέο περιβάλλον Πληροφορικής: Υβριδικό Cloud

Η συνεργασία απλοποιεί σημαντικά την ασφάλεια της μετάβασης σε περιβάλλοντα πολλαπλών, υβριδικών cloud – μία διαδρομή που όλο και περισσότερες εταιρείες διανύουν σήμερα - ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν μετά την πανδημία. Σύμφωνα με την έρευνα 451, το 62% των επιχειρήσεων σήμερα ακολουθούν μια υβριδική στρατηγική δεδομένων.
Επιπλέον, αυτή η συνεργασία με την Thales για τη διαχείριση της ασφάλειας των εφαρμογών και των δεδομένων στο cloud επιτρέπει στους πελάτες του Google Cloud να διατηρήσουν τον έλεγχο των δεδομένων τους με την επίβλεψη πάνω στη χρήση κλειδιών κρυπτογράφησης και διαχείρισης του κύκλου ζωής (lifecycle management).
Οι πελάτες μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν αυξημένες ρυθμιστικές απαιτήσεις που απορρέουν από πρόσφατους κανονισμούς προστασίας δεδομένων και απορρήτου.
 «Η συνεργασία μας με το Google Cloud ενσαρκώνει τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούν οι περιστάσεις ώστε να τεθούν τα δεδομένα υπό τον έλεγχο των πελατών μας», δήλωσε ο Sebastien Cano, SVP για το Cloud Protection & Licensing της Thales.
«Οι εταιρείες δεν χρειάζεται πλέον να τοποθετούν τα ευαίσθητα δεδομένα τους σε μη αξιόπιστα περιβάλλοντα και να παραιτούνται από τον έλεγχο των κλειδιών κρυπτογράφησής τους. Σαφέστατα, η εξέλιξη αυτή στην προστασία δεδομένων λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, τη στιγμή που το προσωπικό ασφαλείας συνεργάζεται για να δημιουργήσουν ένα μοντέλο ασφάλειας με κοινή ευθύνη μεταξύ εταιρικών πελατών και παρόχων υπηρεσιών cloud.
Μέσω αυτής της κοινής προσπάθειας καινοτομίας, υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις καθώς μεταβαίνουν στα cloud περιβάλλοντα με σιγουριά».

Θεμελιώνοντας την Εμπιστοσύνη στο Cloud

 
Η Thales έχει ενσωματώσει την υπηρεσία CipherTrust Key Broker στο Google Cloud External Key Manager (EKM) για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από αυτό το βελτιωμένο επίπεδο ελέγχου ασφάλειας και δεδομένων cloud. Η υπηρεσία «Cipher Trust Key Broker» για το Google Cloud EKM είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα προστασίας δεδομένων Thales On-Demand.
Με τη δημιουργία κλειδιών κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας το CipherTrust Key Broker, οι οργανισμοί μπορούν να επαληθεύσουν την προέλευση και την ποιότητα των κλειδιών που παρέχουν στον πάροχο cloud, διατηρώντας παράλληλα την αρχική έκδοση του κλειδιού εκτός του περιβάλλοντος του Google Cloud.
Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί διατηρούν τα σημαντικότερά τους κλειδιά στο Thales Luna Cloud HSM, το οποίο λειτουργεί ως έμπιστος άξονας για τη λύση CipherTrust Key Broker.

  www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης