Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Αργεντινή, Χιλή κλείνουν τα σύνορα με τη Μ. Βρετανία

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Αργεντινή, Χιλή κλείνουν τα σύνορα με τη Μ. Βρετανία
Στα 7,3 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βραζιλία
Σε έξαρση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, τη στιγμή που Αργεντινή και Χιλή ανακοίνωσαν πως κλείνουν τα σύνορα τους με τη Μ. Βρετανία ύστερα από τον εντοπισμό μιας νέας μετάλλαξης του ιού.
Συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Χιλής ανακοίνωσαν χθες Κυριακή 20/12 ότι αναστέλλονται οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Βρετανία.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής διευκρίνισε ότι η τελευταία πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο που θα επιτραπεί να προσγειωθεί πριν από την έναρξη της ισχύος του μέτρου είναι αυτή που αναμένεται να φθάσει στο Μπουένος Άιρες σήμερα Δευτέρα 21/12 το πρωί.
Το πλήρωμα και οι επιβάτες θα τεθούν σε επταήμερη καραντίνα.
Αλλά και η κυβέρνηση της Χιλής ανέφερε ότι θα απαγορευθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και είχαν βρεθεί στο ΗΒ τις προηγούμενες 14 ημέρες να εισέρχονται στην επικράτεια.
Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης 22/12 και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων.

Στα 7,3 εκατομμύρια τα κρούσματα στη Βραζιλία

Την ίδια στιγμή ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ιδιαίτερη ταχύτητα στη Βραζιλία.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 25.445 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 408 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Ωστόσο, το υπουργείο επισήμανε ότι από τα στοιχεία αυτά λείπει η πολιτεία Σάο Πάολο, η πολυπληθέστερη της χώρας, όπου οι αρχές δεν μπόρεσαν να στείλουν νεότερα δεδομένα λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά186.764 νεκρούς επί συνόλου 7.238.600 μολύνσεων.
Η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, και τρίτη ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.
Εν τω μεταξύ, στο Μεξικό, το οποίο είναι τέταρτο παγκοσμίως σε θανάτους, ανέφερε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.870 κρούσματα του SARS-CoV-2 ενώ υπέκυψαν άλλοι 326 ασθενείς με την COVID-19.
Στο Μεξικό έχουν αναφερθεί 118.202 νεκροί επί συνόλου 1.320.545 καταγεγραμμένων μολύνσεων.
Αλλά και στην Αργεντινή η επιδημία είναι σε έξαρση καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.116 επιβεβαιωμένα κρούσματα με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 1.541.285.
Παράλληλα, ακόμη 50 ασθενείς υπέκυψαν ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 41.813.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης