Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 27/12 οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε Γερμανία, Ιταλία – Νωρίτερα θέλει η Αυστρία

Στις 27/12 οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε Γερμανία, Ιταλία – Νωρίτερα θέλει η Αυστρία
Η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε σήμερα πως οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη θα μπορούσαν να γίνουν 27/12, 28/12 και 29/12
Στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε Γερμανία και Ιταλία.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε πως η Ιταλία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στις 27 Δεκεμβρίου, εφόσον τόσο ο ευρωπαϊκός όσο και ο ιταλικός οργανισμοί φαρμάκων δώσουν την έγκρισή τους στο εμβόλιο της Pfizer σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Η Ιταλία θα λάβει αρχικά 1,83 εκατομμύριο εμβόλια από την Pfizer.
Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Jens Spahn ανέφερε ότι «όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ προγραμματίζουν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου».
«Στη Γερμανία θα αρχίσουμε, αν η έγκριση έρθει όπως έχει προγραμματιστεί, στις 27 Δεκεμβρίου.
Οι άλλες χώρες στην ΕΕ θέλουν να μπορούν να αρχίσουν και θέλουν να αρχίσουν από τις 27 Δεκεμβρίου» υποστήριξε ο Spahn.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί στην ΕΕ θα γίνουν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, τη στιγμή πάντως η κυβέρνηση της Αυστρίας υποστηρίζει πως οι πρώτοι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να γίνουν στην Αυστρία από τις 24/12 εφόσον το εμβόλιο εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις 21 Δεκεμβρίου.
Συνολικά 900.000 δόσεις αυτού του εμβολίου πρόκειται να παραδοθούν στην Αυστρία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, ενώ αναμένονται επίσης δόσεις εμβολίων από άλλους κατασκευαστές.
«Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έχουμε προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό αμέσως μετά την παράδοση.
Δεν θα περιμένουμε ούτε μια ημέρα, αλλά θα αρχίσουμε να διανέμουμε το εμβόλιο γρήγορα μόλις φτάσει η παρτίδα στην Αυστρία» τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης