Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατρακύλα για το δολάριο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2018

Κατρακύλα για το δολάριο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2018
Έπειτα από ένα πολυετές ράλι, το δολάριο μοιάζει πλέον αδύναμο
Ραγδαία πτώση σημειώνει το δολάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2018, λόγω της δημοσιονομικής και νομισματικής επέκταση στις ΗΠΑ.
Επίσης, καθώς τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βαίνουν προς την τελική ευθεία και το πολυαναμενόμενο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης είναι προ των πυλών, οι επενδυτές συσσωρεύονται σε assets τα οποία εμφανίζουν ισχυρές αποδόσεις – και σε αυτά δεν συγκαταλέγεται το δολάριο ΗΠΑ.
Το νόμισμα των ΗΠΑ έπεσε 4% το δ’ τρίμηνο, παρουσιάζοντας την πλέον αδύναμη απόδοσή του τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά την πτώση -6,4% που σημειώθηκε το δ’ τρίμηνο του 2003 – και οι απώλειες είναι απίθανο να επιβραδυνθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
«Έπειτα από ένα πολυετές ράλι, το δολάριο μοιάζει πλέον πιο αδύναμο έναντι των εναλλακτικών ασφαλών καταφυγίων, όπως το ευρώ και το γεν, τα οποία αυτή τη στιγμή φαίνονται εξαιρετικά ελκυστικά» αναφέρει η Pimco.
Dollar index falls to lowest since April 2018
Τις πιο σκοτεινές ημέρες κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, όταν οι επενδυτές πουλούσαν μαζικά commodities, μετοχές, κρυπτονομίσματα, αλλά και assets σταθερού εισοδήματος, το δολάριο αναδυόταν σαν επενδυτική όαση.
Ωστόσο, τα τρισεκατομμύρια που δόθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και τη Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άσκησαν ισχυρές πιέσεις στο νόμισμα, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει πάνω από 16% - πτώση που επιδεινώθηκε από τα χαμηλά επιτόκια που μείωσαν την απόδοση των ξένων επενδυτών.
Ο δείκτης δολαρίου μειώθηκε κατά 6% σε σχέση με ένα καλάθι νομισμάτων που αντιπροσωπεύουν τους ισχυρότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.
Μάλιστα, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018.
Από την άλλη, το δολάριο έχει σημειώσει υπεραπόδοση έναντι του βραζιλιάνικου ρεάλ (+26%), του ρωσικού ρουβλίου (+20%) και του μεξικάνικου πέσο (+5%).
Σε όρους απόδοσης, όποιος πουλά δολάριο θα έχει μεγάλη απόδοση σε σχέση με τη σουηδική κορόνα (+12,14, σε ετήσια βάση).
Ακολουθεί το ελβετικό φράγκο, με απόδοση 9,5%.
Major currency returns against the US dollar in 2020

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης