Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Michel: Η Τουρκία να επιλέξει αν θα σταματήσει τις μονομερείς δράσεις και την επιθετική ρητορική

Michel: Η Τουρκία να επιλέξει αν θα σταματήσει τις μονομερείς δράσεις και την επιθετική ρητορική
Ο Charles Michel αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την Τουρκία
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες και την επιθετική ρητορική απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Charles Michel.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, ο Charles Michel τόνισε ότι «φιλοδοξία μακροπρόθεσμη, δύσκολη, που απαιτεί επίμονη και καθημερινή προσπάθεια και ενότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η φιλοδοξία να εκφράζουμε για ισχυρότερη θέση στο διεθνές προσκήνιο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου ώστε να καθοριστεί η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική για την Ανατολική Μεσόγειο.
«Αυτή τη συζήτηση είχαμε και την προηγούμενη εβδομάδα.
Η απόφαση που ελήφθη να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και να υπάρξει όμως δυνατότητα θετικής ατζέντας για την Τουρκία.
Και η Τουρκία να διαλέξει αν θα σταματήσει τις μονομερείς δράσεις και την εχθρική ρητορική έναντι της ΕΕ και των κρατών μελών της ΕΕ.
Αυτό είναι το πνεύμα της συζήτησης που διεξήχθη μεταξύ των κρατών μελών σε σχέση με τις ισχυρότερες σχέσεις με ΗΠΑ, μεγάλο και σημαντικό σύμμαχο για ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά κια τόνισε πως «είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε νωρίς για να έχουμε μια προσφορά εταιρικής σχέσης με αυτή τη μεγάλη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης