Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έγινε και δεύτερη προσπάθεια δηλητηρίασης του Navalny - Το Κρεμλίνο τον ήθελε πάση θυσία νεκρό

Ρωσία: Έγινε και δεύτερη προσπάθεια δηλητηρίασης του Navalny - Το Κρεμλίνο τον ήθελε πάση θυσία νεκρό
Νεκρό πάση θυσία ήθελε η Ρωσία τον Navalny
Νεκρό ήθελε το Κρεμλίνο πάση θυσία τον σφοδρό επικριτή του Alexei Navalny και σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως προσπάθησε για 2η φορά να τον δηλητηριάσει, ενώ ήταν σε κώμα στο νοσοκομείο περιμένοντας να μεταφερθεί στην Γερμανία, χορηγώντας του δεύτερη δόση του νευροπαραλυτικού παράγοντα Novichok.
Την προσπάθεια πρακτόρων της Ρωσίας να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, Alexei 
Navalny, προτού αυτός μεταφερθεί στο Βερολίνο, ισχυρίζεται, με σχετικό της δημοσίευμα, η βρετανική εφημερίδα The Times, επικαλούμενη πηγές από μυστικές υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο 
Navalny αρρώστησε κατά τη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Ρωσία στις 20 Αυγούστου, και μεταφέρθηκε δύο μέρες αργότερα στη Γερμανία για να νοσηλευτεί σε συνθήκες εντατικής επιτήρησης και θεραπείας.

Επιχείρηση δηλητηρίασης

Απευθείας, οι συνεργάτες του Ρώσου αρχηγού της αντιπολίτευσης, κατηγόρησαν το Κρεμλίνο ως ενορχηστρωτή της επιχείρησης δηλητηρίασής του.
Υπαίτιος για τη δηλητηρίαση ανακαλύφθηκε ο νευροτοξικός παράγοντας Νόβιτσοκ, σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε δείγμα από το μπουκαλάκι νερού του 
Navalny, από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία σε συνεργασία με τον ΟΑΧΟ.
Από την πλευρά της η Μόσχα έχει αρνηθεί επανειλημμένως οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.
Σύμφωνα ωστόσο, με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το Κρεμλίνο προσπάθησε να δηλητηριάσει τον 
Navalny για δεύτερη χορηγώντας του κατά και δεύτερη δόση δηλητηρίου πριν μεταφερθεί στο Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.
Ωστόσο, η ατροπίνη (αντίδοτο για το δηλητήριο) που του είχε χορηγηθεί μετά τα συμπτώματα της πρώτης δηλητηρίασης, ενδεχομένως έσωσε τη ζωή του 
Navalny και από τη δεύτερη απόπειρα εναντίον του. «Στόχος ήταν ο Navalny να είναι νεκρός μόλις φτάσει στη Γερμανία», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

www.bankingnews.grΝεκρό ήθελε το Κρεμλίνο τον σφοδρό επικριτή του Αλεξέι Ναβάλνι και σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως προσπάθησε για 2η φορά να τον δηλητηριάσει, ενώ ήταν σε κώμα στο νοσοκομείο περιμένοντας να μεταφερθεί στην Γερμανία, χορηγώντας του δεύτερη δόση του νευροπαραλυτικού παράγοντα Novichok. Την προσπάθεια πρακτόρων της Ρωσίας να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, Αλεξέι Ναβάλνι, προτού αυτός μεταφερθεί στο Βερολίνο, ισχυρίζεται, με σχετικό της δημοσίευμα, η βρετανική εφημερίδα The Times, επικαλούμενη πηγές από μυστικές υπηρεσίες.Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι αρρώστησε κατά τη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Ρωσία στις 20 Αυγούστου, και μεταφέρθηκε δύο μέρες αργότερα στη Γερμανία για να νοσηλευτεί σε συνθήκες εντατικής επιτήρησης και θεραπείας. Απευθείας, οι συνεργάτες του Ρώσου αρχηγού της αντιπολίτευσης, κατηγόρησαν το Κρεμλίνο ως ενορχηστρωτή της επιχείρησης δηλητηρίασής του. Υπαίτιος για τη δηλητηρίαση ανακαλύφθηκε ο νευροτοξικός παράγοντας Νόβιτσοκ, σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε δείγμα από το μπουκαλάκι νερού του Ναβάλνι, από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία σε συνεργασία με τον ΟΑΧΟ. Από την πλευρά της η Μόσχα έχει αρνηθεί επανειλημμένως οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή. Σύμφωνα ωστόσο, με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το Κρεμλίνο προσπάθησε να δηλητηριάσει τον Ναβάλνι για δεύτερη χορηγώντας του κατά και δεύτερη δόση δηλητηρίου πριν μεταφερθεί στο Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία. Ωστόσο, η ατροπίνη (αντίδοτο για το δηλητήριο) που του είχε χορηγηθεί μετά τα συμπτώματα της πρώτης δηλητηρίασης, ενδεχομένως έσωσε τη ζωή του Ναβάλνι και από τη δεύτερη απόπειρα εναντίον του. «Στόχος ήταν ο Ναβάλνι να είναι νεκρός μόλις φτάσει στη Γερμανία», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης