Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντοζαμάνης (υφ.Υγείας): Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Κοντοζαμάνης (υφ.Υγείας): Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Μειώνονται τα κρούσματα, τα μέτρα αποδίδουν αλλά χρειάζεται προσοχή είπε ο κ.Κοντοζαμάνης
Τη θέση ότι οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κάνουν, όπως δε διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης διατύπωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κοντοζαμάνης είπε ότι τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χωράς και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται και μόλις έρθουν τα εμβόλια στη χωρά μας οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, ενώ διευκρίνισε ότι τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις.
Όπως είπε, η μεγίστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση το σχεδιασμό είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα.
Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Κοντοζαμάνης τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία και για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα ενώ σημείωσε ότι τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά, όπως είπε, χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης