Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυξημένη ζήτηση για αγορά ταξιδίων – Ασφαλής προορισμός η Ευρώπη

tags :
Αυξημένη ζήτηση για αγορά ταξιδίων – Ασφαλής προορισμός η Ευρώπη
Το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν μόλις μειωθούν οι περιορισμοί στα σύνορα, από 60% τον Ιούλιο 2020 και 50% τον Ιούνιο 2020
Οι διεθνείς αγοραστές επιθυμούν όλο και περισσότερο να επιστρέψουν στις δαπάνες λιανικής και στα ταξίδια στο εξωτερικό. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα από τον ειδικό αφορολόγητων αγορών Global Blue.
Ειδικότερα, το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν μόλις μειωθούν οι περιορισμοί στα σύνορα, από 60% τον Ιούλιο 2020 και 50% τον Ιούνιο 2020.
Τα ευρήματα προέρχονται από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Παρατηρητηρίου, η οποία συντάχθηκε από έρευνα του Οκτωβρίου σε 16.000 διεθνείς αγοραστές. Οι χώρες που συμπεριλήφθηκαν ήταν η Κίνα, η Νοτιοανατολική Ασία, οι χώρες του ΣΣΚ (Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, ΗΑΕ και Κατάρ), η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Ποιοι θέλουν να επιστρέψουν περισσότερο στα ταξίδια

Την ισχυρότερη επιθυμία να επιστρέψουν στα ταξίδια έδειξαν όσοι ορίζονται από την Global Blue ως «εύποροι και συχνοί» διεθνείς αγοραστές. Είναι εκείνοι που έχουν ξοδέψει περισσότερα από 40.000 ευρώ – ή 48.400 $ – τους τελευταίους 24 μήνες.
Περίπου 72% σε αυτήν την κατηγορία ισχυρίζονται ότι θα ταξιδέψουν όταν αρθεί η καραντίνα, αντιπροσωπεύοντας αύξηση + 5% από τον Ιούλιο.
*    Ο αριθμός αυξήθηκε σε 73% μεταξύ των εύπορων και συχνών αγοραστών από την Κίνα,
*    92% μεταξύ αυτών από τις χώρες του ΣΣΚ και
*    σχεδόν 100% μεταξύ αυτών από τη Ρωσία.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ασιατικοί προορισμοί θα μπορούσαν να δουν μια ταχύτερη ανάκτηση των δαπανών μεταξύ των Κινέζων και της Νοτιοανατολικής Ασίας αγοραστές.
Το Global Blue το αποδίδει σε χαμηλότερη συγκέντρωση περιπτώσεων COVID-19 και στη χαλάρωση των περιορισμών ταξιδιού στην περιοχή.
Περίπου το 50% των Κινέζων αγοραστών και το 66% των αγοραστών της Νοτιοανατολικής Ασίας πιστεύουν ότι οι ασιατικοί προορισμοί εκτός των χωρών τους είναι ασφαλείς για επίσκεψη.
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών από Κίνα και Νοτιοανατολική Ασία μειώνεται σε μόλις 15% και 25% αντίστοιχα για την Ευρώπη.

Αμερικανοί και Ρώσοι θα επιστρέψουν για αγορές στην Ευρώπη

Oι Αμερικανοί και Ρώσοι αγοραστές είναι πιθανό να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στις λιανικές δαπάνες σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Tο 65% των Αμερικανών αγοραστών και το 50% των Ρώσων αγοραστών δηλώνουν ότι αισθάνονται ασφαλείς όταν επισκέπτονται την Ευρώπη.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης