Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προπαγάνδα από τον «Μουφτή Ξάνθης», «Τούρκος Καλός Μόνο Νεκρός»

Προπαγάνδα από τον «Μουφτή Ξάνθης», «Τούρκος Καλός Μόνο Νεκρός»
Το μήνυμα, γραμμένο στα ελληνικά με την υπογραφή Χ.Α. στο ασανσέρ, περιείχε ρατσιστικά μηνύματα μίσους και προσβολής όπως «Good Turk is a dead Turk» αναφέρει η Yeni Safak
Ρατσιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Θράκη όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.  
Συνθήματα όπως "Good Turk, dead Turk", "Hodja δηλαδή τούρκος καλός μόνο νεκρός που γράφτηκαν στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου ζει ο μη αναγνωρισμένος Μουφτής Ahmet Mete με την οικογένειά του, παρουσιάζονται για προπαγανδιστικούς λόγους, ότι στην Ξάνθη απειλείται η ζωή του.
Το μήνυμα, γραμμένο στα ελληνικά με την υπογραφή Χ.Α. στο ασανσέρ, περιείχε ρατσιστικά μηνύματα μίσους και προσβολής όπως «Good Turk is a dead Turk».
Το Χ.Α. μπορεί κάποιοι να το συνδέσουν με την Χρυσή Αυγή αν και δεν προκύπτει.
Αναφέροντας το περιστατικό αυτό στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ahmet Mete επισήμανε «είναι αξιοθαύμαστο να αναγνωρίζουν την Τουρκική μας καταγωγή.
Ωστόσο, όσοι λένε «η μειονότητα είναι άνετη, υπάρχει ισότητα» πρέπει να δουν τέτοιες επιθέσεις.
Οι πολιτικοί που επιτίθενται στη μειονότητα, στον Τύπο θα πρέπει να ξαναδούν τέτοια θέματα.
Ahmet Mete çirkin saldırıyı sosyal medya hesabından bu fotoğrafla duyurdu.
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι ανεκτική στους ρατσιστές

Σκληρή επίθεση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το σύνθημα που γράφτηκε στο ασανσέρ της κατοικίας του μουφτή Ξάνθης.
Για την απειλή, που γράφτηκε στην οικία του μουφτή Ξάνθης, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Hami Aksoy τόνισε πως η Τουρκία καταδικάζει  «το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος της κατοικίας του Ahmet Meme του ‘μουφτή’ Ξάνθης στην Ελλάδα».
«Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μη ανεκτικότητα ρατσιστικών ομάδων στην Ελλάδα έναντι της ύπαρξης της ‘Τουρκικής Μειονότητας’ στη ‘Δυτική’ Θράκη και των εκπροσώπων τους.
Αναμένουμε από το ελληνικό κράτος να ρίξει φως στο ειδεχθές περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία», σημείωσε ο Aksoy.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου
 
«Καταδικάζω την επίθεση στην κατοικία του Ahmet Meme του Μουφτή της Ξάνθης στη Δυτική Θράκη. Ζητώ προσοχή από όλους όσους είναι επιφορτισμένοι την ευθύνη της προστασίας των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας. Ελπίζω ότι η ΕΕ θα υπενθυμίσει επίσης την έννοια των δικαιωμάτων του ανθρώπου όταν το θύμα της επίθεσης είναι  μουσουλμάνος», δήλωσε ο Sentop.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης