Διεθνή

Sputnik V - Κορωνοϊός: Η Ινδία θα παράγει 100 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου

Sputnik V - Κορωνοϊός: Η Ινδία θα παράγει 100 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου
Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021
Σε συμφωνία για την παραγωγή πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, Sputnik V κατέληξαν το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η φαρμακευτική εταιρεία Hetero της Ινδίας.
«Η RDIF [...] και η Hetero, μία από τις κορυφαίες εταιρείες γενόσημων φαρμάκων της Ινδίας συμφώνησαν να παράγουν στην Ινδία πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις ετησίως από το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο κατά της νέας λοίμωξης από κορονoϊό, Sputnik V» ανέφερε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο Twitter.
Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021.
«Είμαι πεπεισμένος ότι το Sputnik V θα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος του εθνικού χαρτοφυλακίου εμβολίων κάθε χώρας που επιθυμεί να προστατεύσει τον πληθυσμό της από τον κορωνοϊό.
Χάρη στη συνεργασία μας με την Hetero, θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική ικανότητα και να προσφέρουμε στους ανθρώπους της Ινδίας μια αποτελεσματική λύση σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RDIF
Ο διευθυντής διεθνούς μάρκετινγκ της Hetero, σημείωσε ότι η εταιρεία ήταν στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την RDIF ως συνεργάτης παραγωγής για το «πιο αναμενόμενο» εμβόλιο.
Δόσεις του Sputnik V έχουν ήδη παραδοθεί στην Ινδία, την Ουγγαρία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και άλλες χώρες για κλινικές δοκιμές.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement