Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Karas: (ΟΠΑΠ): Σε καλύτερη θέση στο 2ο lockdown - Συνεχίζεται η αναβάθμιση του δικτύου

tags :
Karas: (ΟΠΑΠ): Σε καλύτερη θέση στο 2ο lockdown - Συνεχίζεται η αναβάθμιση του δικτύου
Σε ισχύ η σύμβαση Δημοσίου – ΟΠΑΠ για 13 παιχνίδια
Σε ισχύ τέθηκε απο τις 13 Οκτωβρίου 2020 η σύμβαση Ελληνικού Δημοσίου - ΟΠΑΠ και όπως ενημέρωσε τους χρηματοοικονομικούς  αναλυτές ο acting CEO του ΟΠΑΠ κ. Jan Karas κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ερωτήθηκε για την επέκταση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ επί 13 τυχερών παιχνιδιών (ΤΖΟΚΕΡ, ΚΙΝΟ, ΛΟΤΤΟ, Πάμε Στοίχημα κλπ.), έως το 2030.
Όπως τόνισε, η σύμβαση για τη δεκαετή επέκταση (περίοδος 2020-2030) των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ σε αυτά τα παιχνίδια ισχύει από το 2011.
Η σύμβαση έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 13 Οκτωβρίου 2020 και ο ΟΠΑΠ υλοποιεί τις συμβατικές υποχρεώσεις του. Βάσει των όρων της σύμβασης, το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμμετοχή ύψους 5% στα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυτών των 13 παιχνιδιών.
Επίσης, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προκαταβάλει ποσό αξίας 1,83 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή του Δημοσίου επί του GGR των 13 παιχνιδιών έως το 2030.
Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ ενδέχεται να καταβάλλει πρόσθετο τίμημα στο τέλος της δεκαετίας, που θα υπολογίζεται και θα προσαρμόζεται ετησίως, βάσει του GGR των συγκεκριμένων παιχνιδιών.
Παράλληλα ο κ. Karas εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τα αποτελέσματα του εννεάμηνου του 2020 καταδεικνύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΟΠΑΠ και τη δυνατότητα του να επιτυγχάνει υγιείς επιδόσεις και να υλοποιεί σειρά πρωτοβουλιών, παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις της πανδημίας COVID-19.
Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 73,2 εκατ. ευρώ, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν λόγω του κορωνοϊού, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.
Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 898,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 207,6 εκατ. ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κος Κάρας, το δεύτερο lockdown βρίσκει την εταιρεία σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της άνοιξης και ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει την ικανότητα να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις και να επιτύχει θετικά αποτελέσματα.

Συνεχίζεται η αναβάθμιση του δικτύου του ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με τον κ. Jan Karas, το πρόγραμμα αναβάθμισης του εμπορικού δικτύου του ΟΠΑΠ συνεχίστηκε με σταθερούς ρυθμούς κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.
Συγκεκριμένα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης για 233 καταστήματα.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά και στο ερχόμενο διάστημα.
Επιπλέον, αυτή την περίοδο, προχωρά ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του δικτύου του ΟΠΑΠμετά την άρση του δεύτερου εθνικού lockdown, ενώ ο ΟΠΑΠ εστιάζει και σε μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της ρευστότητας των συνεργατών του.

Ενίσχυση των προϊόντων του ΟΠΑΠ

Όπως τόνισε ο κ. Jan Karas, τα VLTs σημείωσαν θετικές επιδόσεις και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.
Σε αυτήν την περίοδο, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στην αναβάθμιση της λειτουργίας Jackpot στο δίκτυο των VLTs, ενώ παρουσίασε 13 νέα παιχνίδια.
Επιπλέον, αυξημένη ήταν η συνεισφορά του αθλητικού στοιχηματισμού στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, χάριν στον αυξημένο αριθμό αθλητικών γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο.
Σύμφωνα με τον κο Κάρας, η χρήση των συσκευών αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) συνέχισε να ενισχύεται, ιδιαίτερα όσον αφορά στον live στοιχηματισμό.
Επίσης, ο ΟΠΑΠ υλοποίησε νέες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των στοιχηματικών προϊόντων του, όπως η διάθεση του νέου virtual παιχνιδιού μπάσκετ, ενώ ενισχυμένη είναι και η απήχηση του νέου παιχνιδιού Powerspin μεταξύ των παικτών.
Ακόμη, οι διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ διατήρησαν τη δυναμική του προηγούμενου διαστήματος, χάριν κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online.

Τι ανέφερε η Eurobank σε χθεσινή  25/11 της ανάλυση

H Εurobank Εquties σε χθεσινή της ανάλυση σημείωνε ότι, το νέο καθεστώς φόρου σημαίνει ότι ο ΟΠΑΠ, σε ετήσια βάση ο φόρος θα είναι 1 δις. υπο κανονικές συνθήκες και σε μηναία βάση θα ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ χαμηλότερο φόρο σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς  του 35% Φυσικά, λόγω το όφελος λόγω του Lockdown θα είναι χαμηλότερο λόγω των χαμηλότερων εσόδων. Για την Eurobank, πάντως η  προαναφερθείσα προπληρωμή του ΟΠΑΠ αξίζει 2 ευρώ ανά μετοχή.   


Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης