Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Παρατείνεται έως τις 7 Δεκεμβρίου το lockdown – Παραμένει υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο

Πέτσας: Παρατείνεται έως τις 7 Δεκεμβρίου το lockdown – Παραμένει υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο
Για επιβεβλημένη απόφαση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την παράταση του lockdown έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί.
Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Πέτσας.
Αναφερόμενος στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ο κ.Πέτσας είπε ότι «ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας.
Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».
«Ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους.
Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται.
Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης» είπε ο κ.Πέτσας.

Στηρίζουμε το ΕΣΥ

«Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.
Ο στόχος παραμένει ένας:
Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς κι από την άνοιξη του 2021 με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας.
Στο μεταξύ, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και αυτό αποδεικνύεται από τρία στοιχεία;
Πρώτον, οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557.
Σήμερα λειτουργούν πάνω από 1260 ΜΕΘ.
Δεύτερον, το προσωπικό του ΕΣΥ πριν την πανδημία ήταν 88.690.
Σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000 και
Τρίτον, πριν από την πανδημία, για την ακρίβεια το 2018 δαπανήθηκαν για την υγεία, περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκ. ευρώ δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω.
Παράλληλα, η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις ΜΕΘ του ΕΣΥ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί μετά από την υγειονομική κρίση αορίστου χρόνου» τόνισε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας πως «είναι μια πράξη αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά είναι και απόδειξη της βούλησής μας για διαρκή αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης