Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλία): Χρειάζεται ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τα Χριστούγεννα

Conte (Ιταλία): Χρειάζεται ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τα Χριστούγεννα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι στη χώρα του η χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte, σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησής του σχετικά με τυχόν αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τόνισε ότι είχε ήδη τηλεφωνικές επαφές με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και τον Γάλλο πρόεδρο Emanuel Macron, διότι χρειάζεται ένας ευρωπαϊκός συντονισμός για το πώς θα αντιμετωπιστεί η πανδημία, (σχετικά με το τι θα μπορέσει να επιτραπεί και τι θα απαγορευθεί) την περίοδο των Χριστουγέννων.
Παράλληλα, o Conte τόνισε ότι η κυβέρνησή του έχει διαθέσει τους τελευταίους δυο μήνες δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των πολιτών που έχουν υποστεί ζημία από τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.
«Θα στηρίξουμε με νέα μέτρα, κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσους εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών», πρόσθεσε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι στην χώρα του η χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση και όχι να καταστεί υποχρεωτική.
Σε ό,τι αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων, επιβεβαίωσε ότι αν συνεχιστεί η βαθμιαία μείωση των κρουσμάτων στις «κόκκινες ζώνες» της χώρας, υπάρχει η πρόθεση να επιμηκυνθεί το ωράριο των καταστημάτων, ώστε να κινηθεί η αγορά και να μπορέσει να παραμείνει ζωντανή η παράδοση της ανταλλαγής των δώρων.
«Δεν μπορούν, όμως, να οργανωθούν πάρτι και γιορτές.
Επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να συναντηθούμε μόνον με λιγοστούς συγγενείς και φίλους», είπε ο Giuseppe Conte.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή την στιγμή, τέλος, η κυβέρνηση Conte θα απευθύνει σύσταση στους Ιταλούς πολίτες ζητώντας τους να μην υπάρχουν φέτος στο γιορτινό τους τραπέζι πάνω από έξι συνδαιτυμόνες, που είναι μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης