Διεθνή

Γερμανία: Οργή βιοτεχνών, ξενοδόχων και εστιατόρων για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Γερμανία: Οργή βιοτεχνών, ξενοδόχων και εστιατόρων για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown
Εντείνονται οι εκκλήσεις των οικονομικών παραγόντων για την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας
Η διαγραφόμενη παράταση του μερικού lockdown, τουλάχιστον μέχρι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, προκαλεί την έντονη οργή παραγόντων της γερμανικής οικονομίας – και οι εκκλήσεις τους για πρόσθετη οικονομική υποστήριξη εντείνονται.
«Κατά την άποψη των επιχειρήσεών μας, είναι ζωτικής σημασίας να μην σταματήσει η πολιτική να παρέχει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Γερμανών Βιοτεχνών (ZDH), Holger Schwannecke σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί το αυριανό φύλλο της οικονομική εφημερίδας «Handelsblatt».
Οργισμένος είναι ο ξενοδοχειακός και επισιτιστικός κλάδος, ο οποίος πλήττεται ιδιαίτερα από το lockdown.
«Απαιτείται από τον κλάδο μας μια ιδιαίτερη θυσία, ούτως ώστε η υπόλοιπη οικονομία να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο και τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά. Αναμένω μια αξιόπιστη δήλωση σχετικά με το πότε μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση του Νοεμβρίου και, κυρίως, την απάντηση για πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα. Εδώ πρόκειται και για την αξιοπιστία της ίδιας της πολιτικής. Σε περίπτωση παράτασης του lockdown, η oικονομική ενίσχυση θα πρέπει να παραταθεί έως και τον Δεκέμβριο», δήλωσε η γενική διευθύντρια της Ένωσης Γερμανών Ξενοδόχων και Εστιατόρων (Dehoga) Ίνγκριντ Χάρτγκες.
Πρόσθεσε δε πως είναι εντελώς λανθασμένο να «φιλοσοφούμε» από τώρα για το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας τον Ιανουάριο.
Θα πρέπει το αργότερα στις 14 Δεκεμβρίου να αποφασιστεί με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, εαν μπορούμε να ανοίξουμε για τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Το άνοιγμα των εστιατορίων μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν είναι εφαρμόσιμο.
Δεν αξίζει τον κόπο», τόνισε η επικεφαλής της Dehoga.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης