Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 20 ή 23/11 η Alpha bank ανακοινώνει deal για Galaxy και Cepal με Pimco που θα αγοράσει και το 5% ή 77 εκατ μετοχές της τράπεζας

Στις 20 ή 23/11 η Alpha bank ανακοινώνει deal για Galaxy και Cepal με Pimco που θα αγοράσει και το 5% ή 77 εκατ μετοχές της τράπεζας
Η Pimco φαίνεται ότι πλειοδότησε έναντι της Davidson Kempner προσφέροντας τίμημα πέριξ των 300 εκατ ευρώ ενώ με βάση ορισμένες πηγές σχεδιάζει να αποκτήσει και το 5% των μετοχών της Alpha bank.
Στις 20 Νοεμβρίου ή 23 Νοεμβρίου η Alpha bank θα ανακοινώσει τον τελικό πλειοδότη για το πρόγραμμα Galaxy των 10,8 δισεκ. προβληματικών δανείων και την πώληση της εταιρίας διαχείρισης NPEs της Cepal.
Το διοικητικό συμβούλιο της Alpha bank που θα επικυρώσει την τελική συμφωνία είναι προγραμματισμένη 26 ή 27 Νοεμβρίου 2020 ενώ στις 25 Νοεμβρίου ανακοινώνει αποτελέσματα 9μήνου 2020.
Η Pimco φαίνεται ότι πλειοδότησε έναντι της Davidson Kempner προσφέροντας τίμημα πέριξ των 300 εκατ ευρώ ενώ με βάση ορισμένες πηγές σχεδιάζει να αποκτήσει και το 5% των μετοχών της Alpha bank.
Η Pimco ακολουθεί πάγια στρατηγική όταν πραγματοποιεί ένα μεγάλο deal να αγοράζει και μετοχές της τράπεζας ή εταιρίας με την οποία συνεργάζεται.
Εάν αγοράσει το 5% των μετοχών αυτό σημαίνει ότι θα κατέχει 77 εκατ μετοχές της Alpha bank εξέλιξη που αναμένεται να στηρίξει την μετοχή.
Σε τρέχουσες τιμές τα 77 εκατ μετοχές έχουν αξία 48 εκατ ευρώ.
Προφανώς όλα αυτά θα λάβουν χώρα εάν η Pimco που διαχειρίζεται 1,9 τρισεκ. δολάρια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα fund διεθνώς πλειοδοτήσει αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Pimco κέρδισε το Galaxy έναντι της Davidson Kempner που επίσης επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι εργαζόμενοι είναι θετικοί να εργαστούν στην Cepal

Mε υψηλά ποσοστά αποδοχής εκ μέρους των εργαζομένων ολοκληρώνεται η διαδικασία μεταβίβασης των Διευθύνσεων Καθυστερήσεων και του Προσωπικού της Alpha Bank προς την εταιρεία Cepal.
Ενώ η διαδικασία του carve out ολοκληρώνεται τυπικά στα τέλη του Νοεμβρίου 2020, το ποσοστό των εργαζομένων των Διευθύνσεων που έχουν ήδη αποδεχθεί την εθελοντική τους μεταφορά στον Servicer υπερβαίνει το 90%, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στη Cepal να διεκδικήσει την πρώτη θέση της αγοράς στην Ελλάδα και να παράσχει ασφάλεια και προοπτική μακροχρόνιας απασχόλησης στο στελεχιακό της δυναμικό.
Υπενθυμίζεται ότι στη Cepal μεταφέρονται οι Διευθύνσεις Καθυστερήσεων Retail και Wholesale καθώς επίσης και των Περιφερειακών Κέντρων ανά την Ελλάδα, προς το Προσωπικό των οποίων χορηγήθηκε χρηματική παροχή ύψους 10 μικτών μισθών, με ελάχιστο όριο τις 25.000 ευρώ, ενώ διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και οι λοιπές παροχές.
Η μεταβίβαση της Δραστηριότητας Διαχείρισης NPEs της Alpha Bank στην Cepal αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής (Project Galaxy) που υλοποιεί η Τράπεζα και η οποία βρίσκεται πλέον στον τελικό κύκλο διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ο προτιμητέος επενδυτής για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Από την 1η Δεκεμβρίου 2020, το σύνολο της διαχείρισης των καθυστερούμενων δανείων της Τράπεζας περνάει στη Cepal, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για την εταιρεία ώστε να αναδειχθεί στον ισχυρότερο, με όρους χαρτοφυλακίων υπό διαχείριση και προοπτικών, ανεξάρτητο servicer μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην ελληνική αγορά.
Το σύνολο των δανείων υπό διαχείριση θα ανέλθει, μετά την ολοκλήρωση του Galaxy, σε 33 δισ. ευρώ, τοποθετώντας τη Cepal στον ευρωπαϊκό χάρτη ως μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης.
Η Cepal άνοιξε τη σχετική αγορά στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που αδειοδοτήθηκε το 2017 από την Τράπεζα της Ελλάδος υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο. Με την πώληση των μετοχών της σε διεθνή επενδυτή, το πρωτοποριακό για την εποχή του εγχείρημα περνάει σε νέα φάση ανάπτυξης, δικαιώνοντας τους ιδρυτές μετόχους, μεταξύ των οποίων και η Alpha Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης