Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Κορωνοϊός: Αναπόφευκτη η επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία - Κορωνοϊός: Αναπόφευκτη η επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην Κωνσταντινούπολη
Οι ασθενείς με COVID-19 στη χώρα συνέχισαν να αυξάνονται το Σαββατοκύριακο (14-15/11) και πέρασαν το όριο των 3.000 νοσούντων.
Αναπόφευκτη είναι η επιβολή αυστηρότερων μέτρων και στη Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca καθώς οι ασθενείς με COVID-19 στη χώρα συνέχισαν να αυξάνονται το Σαββατοκύριακο (14-15/11) και πέρασαν το όριο των 3.000.
Οι προειδοποιήσεις έγιναν μετά από συνάντηση μεταξύ του υπουργού και των τοπικών αρχών υγείας, όπου συζήτησαν την επιδεινούμενη κατάσταση της επιδημίας στην πόλη.
Η Κωνσταντινούπολη, η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τουρκίας με σχεδόν 16 εκατομμύρια άτομα, ανακηρύχθηκε η πόλη με τη χειρότερη επίδραση της πανδημίας τον περασμένο μήνα (Οκτ 2020), όταν είπε ότι ο αριθμός των λοιμώξεων στην πόλη αποτελούσε περίπου το 40% των περιπτώσεων κορωνοϊού στο σύνολο της Τουρκίας.
«Στη συνάντησή μας με τον επαρχιακό διευθυντή υγείας και επικεφαλής ιατρούς, συζητήσαμε για τα αυξανόμενα φορτία στα νοσοκομεία, τον εντοπισμό επαφών, τους περιορισμούς που φαίνονται αναπόφευκτοι και τις νέες στρατηγικές μας για την καταπολέμηση του ιού», έγραψε ο Koca στο Twitter, μετά τη σύνοδο κορυφής στο Çam της Κωνσταντινούπολης (Pine).
Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της θέσπισης περιορισμών και μέτρων σε επαρχιακή βάση αντί να εκδίδει καθολικές απαγορεύσεις, αλλά οι πιο πολυσύχναστες πόλεις της χώρας έχουν καταγράψει μια δραματική αύξηση από νέες μολύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης