Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - εμβόλιο της Sanofi: Θα συντηρείται σε απλό ψυγείο – Μπορεί να διαμενηθεί τον Ιούνιο του 2021

Γαλλία - εμβόλιο της Sanofi: Θα συντηρείται σε απλό ψυγείο – Μπορεί να διαμενηθεί τον Ιούνιο του 2021
«Tο δικό μας εμβόλιο θα είναι σαν εκείνο της γρίπης, θα μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο σας», ανέφερε ο πρόεδρος της Sanofi France
Το εμβόλιο που αναπτύσσει η γαλλική εταιρεία Sanofi για την Covid-19 και το οποίο σκοπεύει να το θέσει σε κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2021 δεν θα χρειάζεται καταψύκτη για να διατηρείται, ανακοίνωσε την Κυριακή 15/11 ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας, Olivier Bogillot.
Ο Olivier Bogillot μιλώντας στο CNews, ανέφερε πως σε αντίθεση με το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής BioNTech, που προηγείται στις δοκιμές αλλά χρειάζεται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να συντηρείται (-70°C) «το δικό μας εμβόλιο θα είναι σαν εκείνο της γρίπης, θα μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο σας».
Όπως εξήγησε για τον λόγο αυτό θα πλεονεκτεί «σε ορισμένες χώρες», ενώ σημείωσε ότι το
εμβόλιο θα μπορούσε να αρχίσει να διανέμεται από τον Ιούνιο του 2021.
Στις αρχές του Δεκεμβρίου, πρόσθεσε, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών της φάσης 2 , τα οποία προς το παρόν «δεν είναι αρνητικά».
Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι θετικά, η Sanofi θα ξεκινήσει την κλινική δοκιμή της τρίτης φάσης «σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ασθενείς» και «θα πάρει το ρίσκο» να ξεκινήσει ταυτόχρονα την παραγωγή του.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα γίνουν γνωστά τον Μάιο, ενώ ακόμη η εταιρεία δεν γνωρίζει αν θα χρειαστούν μία ή δύο δόσεις προκειμένου να είναι αποτελεσματικό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sanofi France, στόχος «είναι να φτάσουμε στα τέλη του 2021 με ένα δισεκατομμύριο δόσεις».
Πρόσθεσε ότι «το 2022 θα μπορούσαμε ακόμη και να αυξήσουμε την παραγωγή για να ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό», σημειώνοντας πως τα εμβόλια θα παραχθούν κυρίως στη Γαλλία, στο εργοστάσιο του Βιτρί-σιρ-Σεν, κοντά στο Παρίσι.
Τέλος, ανέφερε ότι το εμβόλιο της Sanofi θα διατεθεί σε «προσιτή» τιμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης