Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η πλειονότητα των εργαζομένων αναζητούν νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας

CNBC: Η πλειονότητα των εργαζομένων αναζητούν νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Σύμφωνα με νέα μελέτη της Ceridian HCM για την τηλεργασία και την αναζήτηση νέας θέσης εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού
Καθώς τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται με γρηγορότερο ρυθμό απ' ότι το α' κύμα της πανδημίας, σε ολόκληρο την υφήλιο, γίνεται πιο πιθανό ότι πολλοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως έως το 2021, ακόμη και με ένα εμβόλιο να διακρίνεται πλέον στον ορίζοντα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.
Για την πλειονότητα του εργατικού δυναμικού όμως, ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή στην θέση εργασίας σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το δίκτυο CNBC.

Συγκεκριμένα, το 64% των εργαζομένων δηλώνει ότι αναζητά νέες ευκαιρίες απασχόλησης ή πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο μετακίνησης στην εργασία εάν προσεγγιστούν από άλλη εταιρεία, σύμφωνα με νέα μελέτη της Ceridian HCM , μιας εταιρείας λογισμικού και HR.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι νεότεροι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε κίνηση, με το 76% των ατόμων κάτω των 30 ετών να αναζητούν ή να ανοίγουν νέες ευκαιρίες.
«Προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρήσουν τους υπαλλήλους τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίσουν ότι επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να έχουν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που διασφαλίζει ότι τα σετ δεξιοτήτων τους αναβαθμίζονται και αναπτύσσονται συνεχώς», δήλωσε η Susan Tohyama, επικεφαλής ανθρώπινων πόρων αξιωματικός Ceridian και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του CNBC Workforce .

«Η φύση του εργατικού δυναμικού αλλάζει»

«Οι εργαζόμενοι δεν αναζητούν απαραίτητα μια παραδοσιακή πορεία σταδιοδρομίας ... τώρα ψάχνουν για δικαιοσύνη στην καριέρα τους» αναφέρει η Tohyama και προσθέτει:
Το 64% των ερωτηθέντων λένε ότι η ασφάλεια της εργασίας είναι ένας μεγαλύτερος παράγοντας τώρα όταν εξετάζουν μια μετακίνηση, σύμφωνα με την έρευνα Ceridian, η οποία διεξήχθη από το Nielsen μεταξύ 5.010 ερωτηθέντων στον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μεταξύ 4 Αυγούστου και 27 Αυγούστου. .
«Είναι πραγματικά συναρπαστικό το πώς οι εργαζόμενοι ψάχνουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά όταν μετακινούνται, το ίδιο ποσοστό [64%] αναζητά στην νέα θέση εργασίας την σταθερότητα», δήλωσε η Tohyama.
«Έτσι, θέλουν να έχουν μια σταθερή οργάνωση, αλλά θέλουν επίσης να βεβαιωθούν ότι εξελίσσονται και συνεχίζουν σταθερά εντός αυτού του οργανισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης