Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αckman (Pershing Square): Ποντάραμε στην εταιρεία του Buffet και… καταστραφήκαμε

Αckman (Pershing Square): Ποντάραμε στην εταιρεία του Buffet και… καταστραφήκαμε
Το hedge fund Pershing Square έλαβε θέση στο Berkshire Hathaway του Warren Buffett το β’ τρίμηνο του 2019
«Πιθανότατα έχουμε χάσει περισσότερα χρήματα στο Berkshire από οποιονδήποτε στον κόσμο» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Bill Ackman.
Ο θρυλικός επενδυτής θρηνεί το χαμένο στοίχημά του στο Berkshire Hathaway του Warren Buffett, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια του εικονικού συνεδρίου Sohn Hearts and Minds, σύμφωνα με την Australian Financial Review.
Το hedge fund Pershing Square έλαβε θέση στον περίφημο επενδυτικό όμιλο το β’ τρίμηνο του 2019.
Αργότερα αξιοποίησε μέρος των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε κερδίσει από στοίχημα αντιστάθμισης, όταν ξέσπασε η πανδημία την άνοιξη, ενισχύοντας τη συμμετοχή του στο Berkshire με 5,5 εκατομμύρια μετοχές, αξίας σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο τέλος του Μαρτίου.
Ο Ackman θυμήθηκε να λέει στην ομάδα του ότι δεν πρέπει να κλείσουν τις θέσεις που είχαν ανοίξει στο Berkshire, διότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τον κίνδυνο, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
«Περιμέναμε ότι ο Buffet θα ήταν πιο επιθετικός, και μείναμε έκπληκτοι που δεν έκανε καμία ιδιαίτερη κίνηση».
Ο Buffett επιβεβαίωσε την έλλειψη μεγάλων συμφωνιών κατά την ετήσια συνάντηση των επενδυτών της εταιρείας τον Μάιο.
Ο επενδυτής φάνηκε να επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αποκάλυψε ότι η Berkshire είχε πουλήσει μερίδιά της από τις «τέσσερις μεγάλες» αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ τον Απρίλιο.
Η Pershing πούλησε τη θέση της στην Berkshire λίγο μετά, με απώλειες περίπου 10%, δήλωσε ο Ackman στο συνέδριο, σύμφωνα με το AFR.
Εκείνος και η ομάδα του εξεπλάγησαν που ο Buffet δεν είχε αξιοποιήσει τα τεράστια αποθέματα μετρητών του κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.
Ως εκ τούτου, ο Αckman αποφάσισε να αποχωρήσει από την Berkshire λόγω του μικρότερου μεγέθους του για να αποδεσμεύσει μετρητά.
Όπως έγινε αργότερα γνωστό, το β’ τρίμηνο του 2020, η Berkshire είχε ξεφορτωθεί μετοχές αεροπορικών και τραπεζικών εταιρειών, όπως η των Wells Fargo και JPMorgan, ρευστοποιώντας μετοχές 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σημειώνεται πως τον προηγούμενο μήνα η Berkshire άλλαξε ταχύτητα, ανακοινώνοντας επενδύσεις αξίας περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία πραγματοποίησε συμφωνίες με την Dominion Energy και την Scripps, και αγόρασε επίσης μετοχές στην Bank of America, τη Snowflake και πέντε ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου αποκάλυψαν ότι προχώρησε σε αγορά ιδίων μετοχών ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ πραγματοποίησε καθαρές αγορές μετοχών ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τις επόμενες ημέρες, η εταιρεία θα αποκαλύψει ποιες μετοχές των ΗΠΑ αγόρασε και πούλησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης