Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Μέχρι το τέλος του 2020 η τρίτη μονάδα αποθήκευσης - επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Τουρκία: Μέχρι το τέλος του 2020 η τρίτη μονάδα αποθήκευσης - επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου
Το νέο πλοίο FSRU Ertuğrul Gazi, έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 170.000 κυβικών μέτρων και χωρητικότητα αεριοποίησης 28 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα - Είναι το τρίτο κατά σειρά που προσθέτει στο δυναμικό της η Τουρκία
Η τρίτη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης της Τουρκίας (FSRU) πρόκειται να φτάσει στη χώρα μέχρι το τέλος του έτους 2020, δήλωσε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του έθνους σύμφωνα με την Daily Sabah.
"Το νέο πλοίο FSRU Ertuğrul Gazi, με χωρητικότητα αποθήκευσης 170.000 κυβικών μέτρων και χωρητικότητα αεριοποίησης 28 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα, θα βρίσκεται στη χώρα μας στο τέλος του έτους (σσ. 2020)", δήλωσε ο Fatih Dönmez κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και Επιτροπή Προϋπολογισμού.
Το νέο FSRU πήρε το όνομά του από τον πατέρα του Osman I, ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Θα λειτουργεί στον Κόλπο του Σάρου, στα βορειοδυτικά της χώρας.
Τα δύο άλλα πλοία είναι αγκυροβολημένα στη βιομηχανική περιοχή Alia Ala της δυτικής Σμύρνης και στην περιοχή Dörtyol της νότιας επαρχίας Hatay.
Το FSRU στην Aliağa αντικατέστησε το πρώτο FSRU της Τουρκίας που τέθηκε σε λειτουργία το 2016 ως εγκατάσταση μεγαλύτερης χωρητικότητας το 2019. 
Image
Το πρώτο πλωτό σκάφος υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) είχε χωρητικότητα αποθήκευσης 139.000 κυβικά μέτρα και μπόρεσε να παράσχει 14 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο τουρκικό δίκτυο ανά ημέρα.
Το νέο FSRU, που κατασκευάζεται από τη Hyundai Heavy Industries, έχει επίσης χωρητικότητα αποθήκευσης 170.000 κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και έχει τη δυνατότητα να συμπιέζει καθημερινά 28 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο σύστημα.
Στην ομιλία του, ο Dönmez μίλησε για πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πόρων και των έργων φυσικού αερίου.
Είπε ότι το 46% της ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο 2020 παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.
Περίπου το 34% της ενέργειας παράγεται από άνθρακα και το 19% προέρχεται από φυσικό αέριο, σημείωσε ο Dönmez, τονίζοντας ότι το μερίδιο των τοπικών και ανανεώσιμων πόρων έφτασε το 61% την εν λόγω περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης