Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - κυβέρνηση Trump: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 10 δισ. δολ. στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΗΠΑ - κυβέρνηση Trump: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 10 δισ. δολ. στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η ανεπίσημη ενημέρωση εστάλη στους κοινοβουλευτικούς  την Πέμπτη 5/11
Στα σχέδιά του να πουλήσει αμυντικό εξοπλισμό αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναφορά το State Department με ανεπίσημη ενημέρωσή του που έστειλε στο Κογκρέσο,  όπως έγινε γνωστό.
Η εν λόγω ανεπίσημη ενημέρωση, η οποία εστάλη στους κοινοβουλευτικούς αργά την Πέμπτη 5/11, έγινε αφού η κυβέρνηση του προέδρου D. Trump ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πρόθεσή της να πουλήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ακριβείας στα Εμιράτα.
Μάλιστα, και οι δύο ενημερώσεις έγιναν μετά την ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα για την ενδεχόμενη πώληση αεροσκαφών F-35 στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.
Ο D. Trump είχε μεσολαβήσει τον Σεπτέμβριο για τη σύναψη συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Εμιράτων.
Οι επιτροπές Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, των οποίων μέλη έχουν επικρίνει τον ρόλο των Εμιράτων στους θανάτους αμάχων στον εμφύλιο στην Υεμένη, ελέγχουν τις μεγάλες πωλήσεις όπλων, προτού το State Department ενημερώσει επισήμως τους κοινοβουλευτικούς.
Σημειώνεται ότι  πρέπει οποιαδήποτε πώληση όπλων από τις ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής να συμμορφώνεται με τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Ουάσινγκτον πριν δεκαετίες με το Ισραήλ, σύμφωνα με την οποία ο αμερικανικός εξοπλισμός που πωλείται δεν θα πρέπει να επηρεάζει «την ποιοτική, στρατιωτική υπεροχή» του Ισραήλ και διασφαλίζει ότι τα αμερικανικά όπλα που δίνονται στο Ισραήλ είναι «ανώτερης ικανότητας» από αυτά που πωλούνται στους γείτονές του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης