Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Θα αποδεχτεί ο Trump την ήττα του εάν χάσει; Τι υποστηρίζει το επιτελείο του

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Θα αποδεχτεί ο Trump την ήττα του εάν χάσει; Τι υποστηρίζει το επιτελείο του
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται αντικρουόμενες συμβουλές από το περιβάλλον του
Πηγή από την ομάδα Trump, την οποία επικαλείται το Fox News, σημειώνει πως ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν σκοπεύει να αποδεχθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα ήττας στις αμερικανικές εκλογές 2020.
Επιπλέον σύμφωνα με το Fox, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται αντικρουόμενες συμβουλές από το περιβάλλον του.
Κάποιοι πιστεύουν πως η αποδοχή είναι η σωστή κίνηση, ωστόσο άλλοι πιστεύουν πως πρέπει να συνεχίσει να ζητάει σωστή καταμέτρηση στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Μπαράζ αγωγών

Ο Trump φαίνεται πως θα ζητήσει επανακαταμέτρηση στην Πενσυλβάνια, εκτός από την επανακαταμέτρηση που ανακοινώθηκε νωρίτερα για την πολιτεία του Ουισκόνσιν.
Φωνές εντός της προεκλογικής του εκστρατείας ζητούν επανακαταμέτρηση και στην Τζόρτζια και την Αριζόνα, όπου οι Ρεπουμπλικανοί ελπίζουν να γυρίσουν το αποτέλεσμα.
Ο πρόεδρος είναι απλά «προβληματισμένος.
Προειδοποίησε για την κατάσταση εδώ και μήνες.
Τα ΜΜΕ δεν τον έλαβαν υπόψη τους σοβαρά και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το σενάριο», σημειώνει σύμβουλος του Trump.

Ο Trump δεν είναι έτοιμος να αποδεχθεί το αποτέλεσμα

Το ίδιο μέσο, το Fox News, σημειώνει πως ο Trump «ενδεχομένως να αποδεχθεί την ήττα τελικά.
Απλώς, δεν βρίσκεται ακόμη σε αυτό το σημείο».
Ερωτηθείς αν το ζήτημα της αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να επιλυθεί από την πλευρά του προέδρου στο άμεσο μέλλον, σύμβουλος του Trump σημείωσε πως «δεν βλέπει πώς μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί».

Γυρνά την πλάτη στον Trump το... Fox News, αμφισβητεί τα περί εκλογικής απάτης

Μπορεί η προσοχή όλου του πλανήτη να έχει στραφεί στα κέντρα καταμέτρησης ψήφων της Αριζόνα και της Πενσυλβανίας, όπου θα καθοριστούν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι υποστηρικτές του Donald Trump έστρεψαν την οργή τους σε έναν απίθανο στόχο των μέσων ενημέρωσης.
"Το Fox News γ....!" φώναζαν τα πλήθη, έξω από τα γραφεία του ομίλου.
Το ξέσπασμα του θυμού πυροδοτήθηκε από το κυρίαρχο συντηρητικό δίκτυο ειδήσεων της Αμερικής που δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι ο Joe Biden είχε κερδίσει την πολιτεία της Αριζόνα, δίνοντας στον Δημοκρατικό υποψήφιο την πρώτη του νίκη σε μια πολιτεία που είχε κερδίσει ο Trump το 2016.
Το τηλεγράφημα του Fox, το οποίο ακολούθησε ο Associated Press λίγες ώρες αργότερα, μείωσε το συναίσθημα γύρω από τις προοπτικές του Trump και προκάλεσε την οργή μέρος του βασικού του δικτύου.
Αλλά για τον πιο ισχυρό θεατή του - τον ίδιο τον πρόεδρο Trump - ήταν κάτι παρόμοιο με προδοσία από ένα μέλος της οικογένειας.
Κανένας άλλος Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει συνυφασθεί με έναν οργανισμό μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς το χρησιμοποίησε για να φτάσει και να ενεργοποιήσει τη βάση του.
Οι παρουσιαστές του Fox News, συμπεριλαμβανομένων των Sean Hannity και Tucker Carlson, ήταν σύμβουλοι και υποστηρικτές του.

Ο Trump είχε επανειλημμένα κληθεί στο κανάλι

Ενώ το ειδησεογραφικό κανάλι του Rupert Murdoch έχει ορίσει την εποχή του Trump όσο και κανένας άλλος, ο πρόεδρος συχνά παραπονιέται σε φίλους ότι ο όμιλος έχει στραφεί εναντίον του.
«Γιατί πιστεύεις ότι ο Rupert Murdoch μου επιτίθεται τόσο συχνά;», ρώτησε πρόσφατα ο πρόεδρος τον φίλο του Christopher Ruddy, τον ιδρυτή της συντηρητικής ομάδας μέσων Newsmax.
«Ο Rupert μου λέει πάντα ότι με αγαπά, αλλά υποθέτω ότι δεν το εννοεί», είπε ο Trump, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Ο Jared Kushner, γαμπρός του Trump, ανακάλεσε τον Murdoch για την απόφαση της Αριζόνα την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.
Ωστόσο, το Fox δεν ανακάλεσε.
Μια ένδειξη διαφωνίας ακόμη και στους διαδρόμους της Fox, ο Hannity την Πέμπτη το βράδυ είχε στο στούντιο τους γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων Ted Cruz και Lindsey Graham για να υποστηρίξουν μια σειρά από αβάσιμες αξιώσεις του Trump για απάτη των ψηφοφόρων.
Την ίδια ώρα, ο τίτλος στη New York Post, την αγαπημένη εφημερίδα του προέδρου, μετά την ομιλία του στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη ανέφερε:
«Ο Trump κάνει αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογικές απάτες».
Ο θυμός που προέκυψε από την απόφαση έρχεται σε μια επικίνδυνη στιγμή για το Fox, καθώς βλέπει την επιρροή και την εμπορική επιτυχία να αυξάνονται.
Το 2016, τη χρονιά που ο Trump αναδείχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, το Fox News έγινε το βασικό κανάλι με τις περισσότερες προβολές σε όλες τις αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές, ξεπερνώντας ακόμη και τις δραματικές και ψυχαγωγικές εκπομπές σε prime time.
Περίπου 13,7 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τις εκλογές του 2020 στο Fox News, πολύ μπροστά από τα 9 εκατομμύρια του CNN και τα 7 εκατομμύρια του MSNBC, σύμφωνα με την Nielsen.
Μάλιστα, πραγματοποίησε έσοδα άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο 2020, καθώς τα λειτουργικά κέρδη στο τμήμα ειδήσεων καλωδίων αυξήθηκαν 8% στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα πλήθος προκλήσεων.
Η καλωδιακή τηλεόραση βρίσκεται σε διαρθρωτική παρακμή.
Ένας υπερ-χρεωμένος κύκλος ειδήσεων, τελικά, θα χαλαρώσει και ο Trump, θα μπορούσε να είναι εκτός οβαλ γραφείου σύντομα.
Εάν χάσει, το Fox θα αντιμετωπίζει ακόμη και την απειλή ενός πρώην προέδρου που θα γίνει δυνητικός αντίπαλος των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι φήμες επανεμφανίστηκαν όταν ο Trump ανέφερε ότι θα ξεκινήσει το δικό του δίκτυο μέσων ενημέρωσης εάν φύγει από τον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης